Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Moja galeria
No masz talent chłopie. Też w młodych latach umiałem nawet dobrze "szkicować" no ale nie poszłem w tym kierunku - i dobrze, tak myśle.
Twoje pracę są naprawdę realistyczne, staranne - naprawdę podziwiam takich ludzi którzy poświęcają godziny życia dla swojej pasji. GRATULACJE!
  Odpowiedz
Bardzo miło się ogląda Twoje prace. Są staranne, dość realistyczne i ciekawe. :)
  Odpowiedz
Wow podziwiam cię !
Zapraszam na mojego chomika :) Znajdziecie tam książki różnego rodzaju.
  Odpowiedz
[Obrazek: 002.jpg]
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
WOW ale ładne dzieło. Można wiedzieć czy wzorowałeś się na konkretnej osobie czy wyobraźni ?
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Bardzo mi się podobają Twoje prace . Chociaż te z pierwszego postu nie wszystkie są równie dobre . Jak widać rozwijasz się Brawo . Coś jeszcze zwróciło moją uwagę - w rysowaniu twarzy bardzo koncentrujesz się na oczach , co w rysunkach z pierwszego postu powodowało że niektóre twarze były jakby tylko tłem dla oczu . Tutaj zaakcentowałeś oczy kolorem i efekt jest bardzo fajny .
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
Świetne. Statek wymiata wszystkie :D
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Świetne rysunki :D Żałuję że tak nie umiem, mi wychodzą badziewie i nawet gdybym 10 godzin nad tym spędziła byłoby tak samo :L
[Obrazek: 3aa6a412f2f8c5f15ec9f5f23f4da4ac.png]
The strength is in the warrior, not in the weapon
  Odpowiedz
(19.09.2012, 21:50)jarusrogus napisał(a): Bardzo mi się podobają Twoje prace . Chociaż te z pierwszego postu nie wszystkie są równie dobre . Jak widać rozwijasz się Brawo . Coś jeszcze zwróciło moją uwagę - w rysowaniu twarzy bardzo koncentrujesz się na oczach , co w rysunkach z pierwszego postu powodowało że niektóre twarze były jakby tylko tłem dla oczu . Tutaj zaakcentowałeś oczy kolorem i efekt jest bardzo fajny .

Masz rację najbardziej skupiam się na oczach. Czasami narysowanie jednego oka zajmuje mi kilkanaście godzin :)
Później dużą uwagę zwracam na włosy aby przykuwały wzrok ilością detali (dokładnością) i o ile na twarzy czasem coś rozmarzę palcem, to na włosach tego staram sie nie robić.

Dziękuję za wszystkie komentarze.

P.s ktoś napisał, że po 10h też by jej nie wyszło. Nie zgadzam się. Możesz to łatwo sprawdzić - przez 5 dni pod rząd, po 2h dziennie rysuj same oczy (patrząc np. na zdjęcia z okładek żurnali, stosuj ołówki B, 2B i 4B) dziennie rysuj jak najwięcej oczek, a ostatniego dnia narysuj tylko 4 oczka - po 30 min na jedno oczko (przechodź od ilości do jakości :) ) Efekt zaskoczy nie tylko Ciebie, ale i twoich znajomych. Wiem co mówię bo tak samo było ze mną. Kiedyś rysowałem po prostu tragicznie. U mnie to nie kwestia talenu tylko pracy i zawzięcia.
Wdzięczność - najpiękniejcza waluta na świecie.
Jeśli masz szybkie łącze i chcesz ściągać z kilkudziesięciu serwerów uploadowych bez limitu prędkości, przetestuj TO:
[Obrazek: new_400x50.jpg]
  Odpowiedz
Kolega wyżej ma rację, zdjęcia z pierwszej galerii niektóre mają złe proporcje odnośnie twarzy i ,,dziwny'' światłocień.
Niektóre prace są imponujące, w niektórych za bardzo skupiłeś się na szczegółach a nie na zachowaniu odpowiednich proporcji :)
Ja ,,podobno'' też dobrze rysuję ale ty na pewno jesteś wyżej. Te włosy.... Opanowałeś nieźle dodawanie cienia. Spokojnie możesz zaczynać z 3d. Dodam że jestem na architekturze i sporo uczyłem się o technikach barwnych i proporcjach :D
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz