Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Moja kolejna gra - GTA (dawniej Time Racing)
Trzecia moja gra dostępna oficjalnie na GooglePlay to  (GTA) TimeRacing. Jest to wyścigówka z otwartym światem, w którym można znaleźć flagi. Każda flaga to inny wyścig, po jej dotknięciu rozpoczyna się start. Niektóre wyścigi to po prostu zwykłe wyścigi na czas, jest też wyścig, w którym gracz ściga się z łódką oraz różne inne wariacje.

[Obrazek: KEmuR8bXr40pxCDy1R5YmuBDVD54_3c85UuQOqoh...fE=w300-rw]

Time Racing GTA

Screen:

[Obrazek: d4f3y6LPtCNgTCaxXgZWUq_J3VtQtC0q1Nfj-vgR...S4=h900-rw]

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=HOvoTGsTF9g

Minimalne zalecane wymagania sprzętowe:
Procesor dwurdzeniowy 1000Mhz - 1200MHz
512MB - 768MB RAM
Układ graficzny zbliżony do ARM Mali-400 MP

Download:
[Obrazek: AvailableOnGooglePlay.gif]

GRA JUŻ NIE JEST MOŻLIWA DO POBRANIA W GOOGLE PLAY

Odpowiedz
A co z twoimi poprzednimi grami ? Dopracowywujesz je ?
  Odpowiedz
Obecnie przerwałem dopracowywanie poprzednich gier, ale pewnie niedługo za nie się zabiorę.

Odpowiedz
Sam robiłeś, kotś pomagał?
Niedostępny
  Odpowiedz
Sam, tylko korzystałem z pobranej paczki https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/content/16296

Odpowiedz
(31.10.2015, 14:00)Robotox napisał(a): Obecnie przerwałem dopracowywanie poprzednich gier, ale pewnie niedługo za nie się zabiorę.
Według mnie lepiej zamiast tworzyć dużo mało dopracowanych gier, lepiej robić mało dobrze dopracowanych gier. Czasem jedna dobra gra może zarobić więcej niż kilka słabszych razem wziętych.
  Odpowiedz
Niedostępny
  Odpowiedz
Widać progresss... :)
Jeśli planujesz serio fajną grę zmajstrować poczytaj książki o fizyce w grach.
Mam 2 ebooki, plus jeszcze jeden do unity. Mogę się podzielić jeśli pozostawisz je dla siebie.
Przyswojenie wiedzy nie zajmie na pewno miesiąc.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Już ci to mówiłem. Ale ponownie powtórzę.

Teraz popularne gry są bardzo prostymi grami. Mają to być ładnie wyglądające gry które można odpalić na przerwie w szkole i rywalizować ze znajomymi. Spójrz na tą firmę i zobacz jakie "proste" gry tworzą. https://play.google.com/store/apps/devel...happ&hl=pl Ja wiem że zrobienie takiej gry to nie jest kilka dni roboty. Szczególnie kiedy jesteś początkujący. Ale musisz uwierzyć że osiągnie ona zdecydowanie większą popularność niż twoje gry 3D, które nie oszukujmy się - są słabe. Androidplus kiedyś oferował ci pomoc przy grafice. Może skorzystaj z niej. Chodzisz zapewne do szkoły. Jeśli twoi znajomi zobaczą u ciebie ciekawą grę (nie musisz mówić ze to twoja), to gwarantuję ci że zaraz ją zainstalują u siebie. Być może cała szkoła zacznie to grać. Nie dość ze rozpromujesz grę to jeszcze możesz na niej zarobić kiedy umieścisz reklamy.
  Odpowiedz
Aktualizacja 1.1:
-Powiększyłem znacznie miasto.
Dla porównania kreską czarną zaznaczone wszystkie ulice z wersji poprzedniej, a bordową krechą dodane nowe:

[Obrazek: voaRdYO.png]
A tak mapa wygląda z poziomu gry:
[Obrazek: uTfYzKf.png]
-Dodałem dwa nowe wyścigi
-Poprawki drobnych błędów, bugów

Pewnie niektórzy się spytają, dlaczego poprawiłem tą grę zamiast inną.. Otóż okazało się, że obecnie pobrało ją w sklepie GooglePlay bardzo wiele osób i cieszy się popularnością porównując do innych moich gier.

[Obrazek: get-it-on-google-play.png]

Odpowiedz