Moja pasja - geologia i astronautyka
|
02.11.2012, 16:18
Bardzo lubię astronautykę, a w szczególności geologię. Lubię filmy o powstaniu Ziemi i zjawiskach zachodzących w jej wnętrzu. Nie gardzę innego typu dokumentami, np. o wulkanach, lodowcach. Nie interesuje mnie UFO, bo nie można się z tych filmów nic ciekawego dowiedzieć. Wszystkie filmy typu UFO są wymysłami reżyserów i scenarzystów.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
02.11.2012, 16:40
Oprócz oglądania filmów, może jeszcze coś ciekawego robisz, nie mam pojęcia, książki czytasz, minerały zbierasz ? Ja pochodzę z miasta w którym istnieję kilka kopalni bazaltu, kilkanaście lat temu brałem udział w opracowani tzw. "Ścieżki dydaktycznej - Szlakiem Wygasłych Wulkanów", ciekawe doświadczeni, fajna dokumentacja fotograficzna, na koniec uwieńczone wydaniem broszurki - ładnej. Ścieżka do dziś służy nauczycielom lokalnych szkół.
02.11.2012, 17:00
Mamy podobne zainteresowania, z ty, że ja i od UFO nie stronię
![]()
03.11.2012, 09:09
Odkąd pamiętam, zawsze interesowała mnie astronautyka i geologia. Być może ktoś mi to wszczepił, jak byłem mały. Oprócz oglądania filmów dokumentalnych i popularnonaukowych o geologii i astronautyce, rzecz jasna "pałam miłością" do filmów sci-fi. Jestem marzycielem, lubię wszystko związane z powyższymi tematami, interesuję się znanym i mniej znanym wszechświatem, kocham podróżować w głąb ziemi i po całym kosmosie, odkrywając to co raz większą część naszego wszechświata.
16.02.2013, 16:35
A ja mam małe pytanko odnośnie Twoich zainteresowań ;p Mieliśmy na lekcji o kamieniach szlachetnych i cennych surowcach. No i właściwie czemu w Polsce jest takie małe wydobycie złota, od czego to zależy. Dlaczego na Alasce jest tego dużo a w europie mało... Czytałam że złoto to pozostałości po dużych gwiazdach, mieliśmy po prostu pecha jak spadało z nieba??
![]() |