Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Moja pierwsza reklama - proszę o opinie
jarusrogus napisał(a):Chociaż może właśnie wśród wielu kolorowych dziewczyn , kolorowych napisów , kolorowych okładek filmów taka "łagodność" zwróci uwagę
Właśnie o to mi chodziło, żeby nie była zbyt krzykliwa i nachalna, bo i mnie takie reklamy nie bardzo się nie podobają. :)

Diablo09 napisał(a):Przyczepić się mogę tylko to tego iż krawędzie nie są wygładzone.
Tak jak pisałam, dopiero zaczynam z grafiką i do wygładzania krawędzi jeszcze nie doszłam. ;) Ale spróbuję coś pokombinować.

Buhay napisał(a):Pierwsza opcja z gwiazdkami jest taka pełniejsza i lepiej wygląda. Migadełka dodają jednak jakiegoś uroku
Ech, a Ty jak baba, zmieniasz zdanie jak rękawiczki. :P
  Odpowiedz
"Z dwojga złego lepiej w tę stronę" ^^ Pisałem to w odniesieniu do drugiej edycji reklamy ;)
  Odpowiedz
(05.09.2012, 14:46)MissFuneral napisał(a): Chciałabym poznać Wasze opinie o tej reklamie - jak się łatwo domyślić - chomika. Przygodę z grafiką dopiero zaczynam, więc szału nie ma. ;)
Proszę o szczere opinie, konstruktywna krytyka mile widziana. :)

Dodam jeszcze, że zależy mi zarówno na opiniach grafików, jak i zwykłych użytkowników - odbiorców. ;)

[Obrazek: Anim-1346847871.gif]

Bardzo mi się podoba. Serio wygląda to wszystko całkiem zgrabnie i ładnie.
Jeśli tak wygląda Twoja pierwsza praca to strach dla grafików.BrawoBrawo
Uważam, że jest świetna. Fajne migocące napisy, stonowane ładne kolorki. Całość oceniam bardzo pozytywnie.Ok
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
  Odpowiedz
Nie edytowałem swojego poprzedniego posta , bo moje pierwsze wrażenie było właśnie takie jak tam napisałem . Jednak teraz zdecydowanie mogę powiedzieć że zwraca uwagę Ok . Nie wiem czy dlatego że już widziałem tę reklamę tutaj , ale na chomikach bardzo często rzuciła mi się w oczy .
[Obrazek: Y3AbJ8Z.jpg]
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Moja pierwsza reklama była o niebo gorsza od Twojej :) Nie wiedziałem wtedy jak zrobić animację, jak wypełnić napis jakimś obrazkiem itd. po prostu do niczego się to nie nadawało, a tutaj widzę że sobie troszeczkę przy tym popracowałaś :P
Nie można krytykować osoby która dopiero zaczyna, tym bardziej że jest to Twój pierwszy poważniejszy projekt. Tobie trzeba podpowiedzieć, wytłumaczyć, czegoś nauczyć itd. Popracuj nad krawędziami, cała reszta przyjdzie z czasemOk Im dłużej się bawisz w programie w którym wykonujesz grafikę tym bardziej wiesz jak możesz wykorzystać jego możliwości.
Ja z niecierpliwością czekam na więcej Miss :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Nicholas napisał(a):Nie wiedziałem wtedy jak zrobić animację, jak wypełnić napis jakimś obrazkiem itd. po prostu do niczego się to nie nadawało, a tutaj widzę że sobie troszeczkę przy tym popracowałaś
Powiem Ci, że siedziałam nad tym cały dzień, z przerwami wprawdzie, ale jakieś 4-5 godzin na pewno. A akurat tych dwóch rzeczy nauczyłam się tutaj na forum z tutoriali użytkowników. :)
Właśnie, te krawędzie to moja zmora, nie mam pojęcia co z nimi zrobić. Idę do GrafArtu poprosić o poradnik. :D
  Odpowiedz
Jak na pierwszy raz - naprawdę niezła robota.
Mówię tu o wykonaniu.

Ja jednak przyczepię się do nieco innej strony - treści reklamy, jako że to mój ulubiony temat. :)
Forma reklamy jest ok. Duży plakat, nienachalna animacja, ale czy taka treść będzie skuteczna?
Ta grafika reklamuje wszystko naraz. Myślę, że to mało skuteczne w odbiorze.
Wyobraź sobie billboard na ulicy, na którym masz:
telewizor, radio, pralkę, umywalkę, kiełbasę, papier toaletowy, cień do powiek...
...i tak cały plakat.
Czy taka reklama była by dla Ciebie czytelna?
Jeszcze inaczej - spróbuj sobie odpowiedzieć na pytanie, dlaczego w reklamach
telewizyjnych reklamują zazwyczaj jeden produkt, a nie całą gamę?

Domyślam się, że chciałaś sobie stworzyć reklamę uniwersalną dla reklamowania
swojego chomika?
Jeśli tak, to może być. Jednak przypuszczam, że taki sam efekt skuteczności osiągniesz,
jeśli w chomikowych rozmowach będziesz rozsyłać sam tekst o takjej treści:

Cytat:Nowości 2012 - Zapraszam - MissFuneral

Jestem jednak pełen podziwu dla Twoich umiejętności graficznych, ponieważ jak napisałaś,
to Twoja pierwsza stworzona reklama i to w dodatku w GIMPie.
Mojej pierwszej chyba nie chciała byś oglądać.
Kolorystyka ładnie dobrana, estetycznie, dla mnie ok. :)
Trzeba zająć się tylko krawędziami.
Ok
  Odpowiedz
admin napisał(a):Domyślam się, że chciałaś sobie stworzyć reklamę uniwersalną dla reklamowania
swojego chomika?
Tak właśnie było, właściwie chodziło o to, żeby a) w ogóle zacząć reklamować chomika, b) rozwijać swoje umiejętności graficzne, a skoro i tak będę coś robić, to niech mi się to chociaż na coś przyda. ;)

Ale generalnie masz oczywiście rację i na pewno wezmę Twoje rady pod uwagę, kiedy będę tworzyć kolejne "dzieło". Tutaj chodziło mi głównie o formę (sprawdzić się, jak mi to wyjdzie), treść była mniej ważna, zrobiona "na odwal się". ;)

admin napisał(a):Trzeba zająć się tylko krawędziami.
Jeszcze raz ktoś wspomnie o krawędziach, to go normalnie uduszę. :D
  Odpowiedz
Niezła Reklama jak na perwszy raz moja była o wiele gorsza jak zaczynałem No to nie ma co tam Widać że wykonane z sercem!
Stop pomagania!
  Odpowiedz