Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

[NOWOŚĆ] Pliki, które zostały pobrane z Twojego chomika [SZCZEGÓŁY]
Witam dziś zauwazyłęm w profilu/punkty/historia_transakcji nowe okienko
[Obrazek: glll.jpg]
powiem tak zaskoczyli mnie :D wreście coś co się przyda :) wiadomo co trzeba wypozycionować teraz. Po kliknieciu [Obrazek: xhrn.jpg]

otwieram nam okno :)
[Obrazek: pnpz.jpg]

według mnie postarali się kolejny raz :)
co o tym myślicie ?

Pozdrawiam ADRIAN
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
Faktycznie, lepsze to niż wcześniejszy licznik pobrań. Z drugiej strony mogliby przywrócić także tamten, widoczny dla wszystkich.
  Odpowiedz
AAaa Super :) Jeszcze mogli by dać ostatnio dodane komentarze do plików aby nie trzeba było szukać
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz
Nareszcie coś sensownego zrobili, powinni byli to wcześniej uczynić, ale jak to się mówi lepiej późno niż wcale.
Nawet fajnie to wygląda, nazwa, rozmiar, ilość pobrań, fajnie.
Szkoda, że mi się to już nie przyda.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
No tak, ale nie będziemy znać łącznej ilości pobrań...
  Odpowiedz
Opcja fajna, powinna być dodana jeszcze łączna ilość pobrań.
Dziś jak zobaczyłem ile mam pobrań to mi szczena opadła, a ja myślałem, że mnie nikt nie odwiedza :D
  Odpowiedz
No postarali się. Plus dla chomikuj.pl - jednak licznik przy plikach też mogli by wstawić. Dlaczego? - bo wiele ludzi patrzy na ilość pobrań - im więcej tym plik pewniejszy :)
  Odpowiedz
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
(26.09.2011, 16:50)maro. napisał(a): ...Z drugiej strony mogliby przywrócić także tamten, widoczny dla wszystkich.

A nie uważasz, że Chomikuj.pl poniekąd w trosce o swoich Użytkowników zlikwidowało
widoczny dla wszystkich licznik pobrań?
O ile się nie mylę, liczniki były wykorzystywane w pozwach przeciwko Użytkownikom
naruszającym prawa autorskie. Ilości pobrań stanowiły podstawę do naliczania kar, często bardzo wysokich!.
Czyżby administracja portalu odczuła zwiększającą się liczbę usuwanych kont na swoim portalu?
Myślę, że poniekąd tak, bowiem na Użytkowników Chomikuj.pl padł blady
strach po publikowaniu coraz to nowszych maili jakie dostają np. od przeróżnych instytucji.

Zastanawia mnie tylko jak to posunięcie Chomikuj.pl wpłynie na ogólną opinię medialną.
Mówię tu o najbardziej zainteresowanych licznikami (kancelarie i wydawcy).

Dla Was to tylko licznik - chomikowa zabawka, a ja myślę, że Chomikuj.pl
szuka rozwiązań na poważne problemy związane z przyszłością portalu.
Coraz trudniej jest bowiem utrzymać się, pomiędzy "młotem a kowadłem".

Odpowiedz
Adminie nie masz racji w tym co piszesz, liczniki wcale nie były wykorzystywane w pozwach, były jedynie podstawą do złożenia pozwu (a to nie to samo).
Portal nawet nie odczuł tego że kilkadziesiąt osób osób zlikwidowało konta, biznes nadal się kręci i to całkiem nieźle.
Blady strach padł na niektórych, reszta całkiem dobrze się ma i cieszy się, że im się konkurencja zmniejszyła (zerknij sobie na allegro ile punktów co dziennie ludzie kupują - to mi na panikę nie wygląda).
Posunięcie chomikuj nie ma nic wspólnego z pozwami ani niczym podobnym - wprowadzenie tego typu licznika było planowane już dawno (zanim zaczęła się ta historia z pozwami).

I na koniec, przyszłość portalu nie jest zagrożona - zresztą sami się przekonacie.

P.S.
Wystarczy mieć "łeb" na karku a wcale nie tak trudno "utrzymać się między młotem a kowadłem"
  Odpowiedz