Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Na temat Islamu.
Wypowiedzcie się na temat religii islamu, jej zwiększających się ilości wiernych. Dyskusja rozpoczęła się na shoutboxie,  zrobiła się ciekawa, więc założyłem ten wątek. Oczywiście nie mam nic przeciwko muzułmanom :) Ja nie dzielę ludzi na chrześcijan, muzułmanów, czy innych.

Odpowiedz
Za wiele na temat tej religii nie mogę powiedzieć bo nie mam z nią styczności.
Obecnie jesteśmy karmieni teraz samymi bestialskimi wyczynami IS i Al Kaidy,
którym chyba trochę w głowach się poprzewracało. Bo zabijanie w imię religii?

Znam tylko jedną różnicę i chyba dość zasadniczą w chrześcijaństwie Bóg
daje nam wolną wolę i wybór a w Islamie nie ma wyboru wierny musi
się kategorycznie podporządkować. Tak przynajmniej z rozmów ze
znajomymi wywnioskowałem.
  Odpowiedz
Co tu dużo gadać :P
[Obrazek: 0_1_46235_Islam_przez_xawery.jpg]
  Odpowiedz
Uważam, że Islam jest największym zagrożeniem współczesnej Europy. Jego odłamy takie jak Dżihad są bardzo radykalne i powinny zostać dziś potępione. Jeśli obecny stan rzeczy w Europie się nie zmieni, wówczas czeka nas bardziej krwawa wojna religijna, a wojna trwa już. Osobiście popieram zdanie Mariusza Maxa Kolonko. Jeśli Was nie przekonają jego filmy, to otwórzcie spoiler, uprzedzam jednak, że film tam zawarty jest wyjątkowo brutalny i pokazuje bezprawie jakie panuje w państwach islamskich. To samo czeka państwa, które już wpuściły do siebie islamskich imigrantów. Pamiętajcie Polacy, choćby nie wiem jak pięknie brzmiały argumenty za Islamem, porównajcie nasze chrześcijaństwo i jego wpływy, a wyobraźcie sobie taką samą siłę religijną, lecz z radykalnymi prawami jak w Islamie, to nie może wejść do Polski i nie dlatego, że nie jesteśmy tolerancyjni, ale dlatego, że Islamiści nie tolerują innowierców i ateistów. Ktoś powie, no tak, ale nie wszyscy, odpowiadam więc... To, że ręka jest zdrowa, nie oznacza, że cały organizm jest zdrowy, a radykalne odłamy Islamu są wyjątkowo zakaźne. 

To film dla dorosłych i uprzedzam, że jest bardzo brutalny.

PS: Dodam, że Mariusz jest jedynym reporterem, którego lubię. Ma swoje zdanie i nie boi się go wyrazić, ma smykałkę dziennikarską do obserwacji faktów i nie manipuluje ludźmi jak to robią współczesne media. Nie trzeba wierzyć i akceptować wszystkiego, co mówi, ale ma to sens i takich wypowiedzi nie uświadczymy w telewizji.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości