Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Na życzenie...
Information 
W związku z coraz większym zainteresowaniem działem Militaria postanowiłem założyć temat, w którym użytkownicy będą mogli spokojnie zamieszczać swoje pytania dotyczące tematu Militari ale nie tylko. W tym wątku każdy z was może napisać o czym chciałby przeczytać w tym dziale, może skierować do mnie swoje pytanie związane z tą tematyką. Zapraszam do odpowiedzi!!!
  Odpowiedz
To skorzystam. :D To może wątek ''armia i ich cele'' . Z chęcią bym sobie poczytała a wydaje mi się, że będziesz więcej wiedział niż ja :)
  Odpowiedz
Nie wiem czy to leży w Twoich możliwościach kolego Sebastian ale czy mógłbyś coś napisać na temat uzbrojenia Niemców, Armii Czerwonej i Aliantów w II Wojnie Światowej ? Głównie chodzi mi o czołgi, pojazdy, samoloty, armaty polowe, haubice, wyrzutnie rakiet (Katiusze), działka przeciw lotnicze, okręty podwodne, niszczyciele itp. W necie mało jest o tym opisane. Miałem kiedyś kolegę, który był chodzącą encyklopedią w tej dziedzinie ale niestety wyjechał za granicę. Lubię tę tematykę dotyczącą II Wojny Światowej, a zwłaszcza uzbrojenia. Odwdzięczę się reputką :) Tyle tylko mogę :)
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
  Odpowiedz
(20.11.2011, 16:23)ραυℓιиα napisał(a): To skorzystam. :D To może wątek ''armia i ich cele'' . Z chęcią bym sobie poczytała a wydaje mi się, że będziesz więcej wiedział niż ja :)

Temat już jest klik

(20.11.2011, 20:00)Motaro napisał(a): Nie wiem czy to leży w Twoich możliwościach kolego Sebastian ale czy mógłbyś coś napisać na temat uzbrojenia Niemców, Armii Czerwonej i Aliantów w II Wojnie Światowej ? Głównie chodzi mi o czołgi, pojazdy, samoloty, armaty polowe, haubice, wyrzutnie rakiet (Katiusze), działka przeciw lotnicze, okręty podwodne, niszczyciele itp....

Owszem jest to w moich możliwościach jednak nie jest to temat na jeden wątek. Niebawem powstanie pierwszy wątek o uzbrojeniu Armii Czerwonej. Proszę tylko o cierpliwość:)
  Odpowiedz
Sebastianie mam dla ciebie super zadanie !

Mój tato tak jak ci pisałam wcześniej kocha dział militarię w wojsku był operatorem śmigłowca MI-2 czy możesz bardzo obszerny wątek zamieścić na forum o tym właśnie śmigłowcu. Nie zapomnij , o zdjęciach i filmikach. Będziesz miał dużo pisania ze mną na Forum. Gdy tylko wejdę na jego profil zamieszczę zdjęcie taty z tym śmigłowcem.
  Odpowiedz
(13.12.2011, 21:45)Karolina90 napisał(a): Sebastianie mam dla ciebie super zadanie !

Mój tato tak jak ci pisałam wcześniej kocha dział militarię w wojsku był operatorem śmigłowca MI-21 czy możesz bardzo obszerny wątek zamieścić na forum o tym właśnie śmigłowcu. Nie zapomnij , o zdjęciach i filmikach. Będziesz miał dużo pisania ze mną na Forum. Gdy tylko wejdę na jego profil zamieszczę zdjęcie taty z tym śmigłowcem.

Oczywiście, że mogę i już biorę się do pracyOk

Mam tylko jedno pytanie bo śmigłowiec mi-21 nie istnieje musiałaś pomylić numerki:D Myślałaś może o mi-24 czy o mi-2?
  Odpowiedz
(13.12.2011, 22:13)Sebastian napisał(a): Mam tylko jedno pytanie bo śmigłowiec mi-21 nie istnieje musiałaś pomylić numerki:D Myślałaś może o mi-24 czy o mi-2?

Oczywiście że tak ,pomyliłam cyferki chodzi tacie o MI-2.
  Odpowiedz
(13.12.2011, 23:02)Karolina90 napisał(a): Oczywiście że tak ,pomyliłam cyferki chodzi tacie o MI-2.

Klik

Miłej lekturki:D
  Odpowiedz
(13.12.2011, 23:40)Sebastian napisał(a): Klik

Miłej lekturki:D

Sebastianie bardzo dziękuję. Czy w wolnej chwili mogę liczyć na kolejne wątki :

- Star 266 - 1986r
- Samochód opancerzony BRDM 2
- Wyrzutnia rakiet KUB
  Odpowiedz
Oczywiście, że tak. Niebawem tematy będą gotoweOk
  Odpowiedz