Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nie działa chomikbox.
Jak na moje oko zapora, albo antywirus blokują program lub np. port którego używa Chomikbox, jest już używany. To wymaga powyłączania nieco procesów aplikacji zainstalowanych i działających w tle, poszperania w ustawieniach antywirusa i/lub zapory. Zwykle coś się gryzie, u mnie czasem różne rzeczy gryzą się z przeglądarką Chrome i zwykle jest to wina tej aplikacji.
  Odpowiedz
Tryb awaryjny nie pomaga.
Nie można jakimś programem sprawdzić co się gryzie z chomikiem. Jakiś czas temu znalazłem ten  linki tego typu zabronione, ale u mnie wgranie pliku QtCore4.dll nic nie dało, albo zrobiłem to zle.
  Odpowiedz
Moja rada ostateczna, spróbuj zainstalować wersję beta, a jak nie zadziała, skontaktuj się z autorami chomikboxa.
  Odpowiedz
No stary, jeśli tryb awaryjny ci nie pomaga to na pewno nic się nie gryzie. W trybie awaryjnym poza podstawowymi sterownikami nic więcej się nie uruchamia. Skąd ty wziąłeś tego "QtCore4.dll"? Kto ci kazał go wgrać? Plików .dll nie instaluje się z niezaufanych źródeł.. Tak samo jak .exe z DropBoxa. [Kto pamięta o co chodziło to szacun!]. Dla mnie to wygląda jakby program bądź windows był wybrakowany. Zanim przejdziemy do ostateczności, czyli do reinstalacji windowsa spróbujmy całkowicie pozbyć się chomikboxa i zainstalować go ponownie.

1. Zainstaluj sobie jakiś program który zrobi wszystko za ciebie np. Revo Uninstaller. Zaznacz wszystkie opcje - niech wywali wszystko co jest związane z chomikboxem. 2. Zrestartuj komputer. 3. Zainstaluj chomiboxa ponownie. 

Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia. Nie jest to wina żadnego AV czy FW... Prędzej wybrakowania funkcji... Zostanie ci tylko reinstall windowsa...

Edit: Jeszcze przyszedł mi jeden pomysł do głowy. Jeśli ponowna instalacja nie pomoże, przez reinstallem windowsa uruchom cmd jako administrator i wpisz sfc /scannow  To przeszuka pliki widnowsa w poszukiwaniu brakujących plików.
  Odpowiedz
(16.05.2015, 22:04)MrPsycho napisał(a): anim przejdziemy do ostateczności, czyli do reinstalacji windowsa spróbujmy całkowicie pozbyć się chomikboxa i zainstalować go ponownie.
1. Zainstaluj sobie jakiś program który zrobi wszystko za ciebie np. Revo Uninstaller. Zaznacz wszystkie opcje - niech wywali wszystko co jest związane z chomikboxem. 2. Zrestartuj komputer. 3. Zainstaluj chomiboxa ponownie.
Ha, zadziałało dzięki.

Temat do zamknięcia.
  Odpowiedz
Miło że pomogłem. Już przynajmniej wiem że to nie wina Windowsa lecz samego chomikboxa :)
  Odpowiedz