Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Niebezpieczne pliki na chomikuj.pl
Jeśli ktoś dostał wezwanie i nie uległ presji „dobrowolnego poddania się karze” (albo i uległ, to nie ma znaczenia) i ma dostęp do akt sprawy. Prosiłbym aby podał listę plików przez które ma problemy, pomoże to innym którzy chcą uniknąć tego typu problemów.

Pomysł podsunął maro.
  Odpowiedz
Za udostępnianie filmu - Och Karol 2 mam problemy :placz
  Odpowiedz
Sylwek ogólnie za muzykę dody.
  Odpowiedz
gry ps3 nie ma bezpiecznych plików
  Odpowiedz
odemnie wczoraj pobrali 1 raz (pierwszy) film Och karol 2 i chomikuj go dopiero zablokowało ... a za pare godzin jakaś kancelaria się odezwała :P no to siup i chomika zapasowego nie będzie :(
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
A skąd kancelaria wie o pobraniu, skoro nie ma liczników pobrań? Czy chomikuj udostępnia te dane?
  Odpowiedz
Może ktoś z kancelarii go pobrał i wysłał pismo.
  Odpowiedz
(15.10.2011, 10:48)Kucharek napisał(a): Może ktoś z kancelarii go pobrał i wysłał pismo.

najwidoczniej tak bo innego wyjscia nie ma...
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz
(15.10.2011, 10:20)babajaga napisał(a): A skąd kancelaria wie o pobraniu, skoro nie ma liczników pobrań? Czy chomikuj udostępnia te dane?

Przecież nie muzą znać ilości pobrań. Wystarczy, że to udostępniacie. Można wówczas
ustalić "ugodową stawkę" będącą szacunkową wartością zadośćuczynienia.
Przyjdzie wtedy pismo stanowiące o rzekomej ugodzie pod groźbą:
albo zapłacisz, albo zakładamy sprawę w Sądzie.

Jeżeli stawka jest zbyt wysoka w Waszym mniemaniu ponieważ dopiero co dodaliście
feralny plik, było by chyba lepiej przyjąć formę sprawy sądowej.
W Sądzie można tą kwotę bardzo mocno zbić.

Nie mniej jednak pliki oraz chomika zalecałbym w takim przypadku usunąć i zaprzestać
nielegalnego udostępniania.
  Odpowiedz
U mnie w piśmie podali ilość pobrań ale ja usunąłem Och Karol2 już kilka miesięcy temu(jak jeszcze widoczne były ilości pobrań. Jednak wezwanie do zapłat nie jest czymś obligującym. Pozatym oni wzywają jakiegoś tam Kubusia73 a ja nazywam się inaczej więc niech mnie pocałują nie powiem gdzie...
  Odpowiedz