Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Niedziałające USB 3.0 w komputerze! W czym tkwi problem ?
Z miesiąc temu kupiłem nowy komputer mam z tyłu dwa usb 3.0 które działają, ale te które jest na froncie obudowy nie działa, są też na froncie dwa 2.0 ale działają normalnie tylko te 3.0 nie działa, a dopiero teraz to zauważyłem bo nic nawet pod nie nie podłączałem przez ten czas, może to wina płyty bo wziąłęm troche słabszą.

Płyta główna to MSI H81-P33 a obudowa SilentiumPC Brutus M25

A i mam jeszcze jedn problem kupiłem kartę graficzną gtx 960 od msi najtańsza z jednym wiatrakiem i trochę głośno chodzi czy można do niej dokupić coller z dwoma wiatrakami bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć.
[Obrazek: 9865w3456_wnxxreq.png]
  Odpowiedz
Te porty na froncie są umieszczone na obudowie i tylko podłączone do płyty głównej ? Jeśli tak, to zobacz czy są dobrze podłączone do płyty głównej. Możesz jeszcze zobaczyć czy na płycie głównej są jakieś uszkodzone kondensatory.
  Odpowiedz
Czyli powinno działać, ta płyta ma dość wejść tak ?
  Odpowiedz
Zobacz najpierw czy te porty USB 3.0 są podłączone do płyty głównej.
  Odpowiedz
Nie znam się za bardzo na tym jak wygląda ten kabel..
  Odpowiedz
To jak wygląda kabel powinno być w instrukcji obsługi do płyty.
  Odpowiedz
Tu powinien być podłączony bezpośrednio z obudowy:

[Obrazek: 489GTXc.jpg]
  Odpowiedz
To nie jest moja płyta u mnie też pisze h81-p33 ale inaczej wygląda
  Odpowiedz
Więc skup się i podaj dokładną nazwę modelu. Nie masz przypadkiem H81M-p33?
  Odpowiedz
Taka : http://www.oleole.pl/plyty-glowne/msi-h8...AsL08P8HAQ
  Odpowiedz