Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Problem z CD-ROM
Mam taki problem, właśnie zauważyłem że nie mam w mój komputer ikonki CD-ROM. CD-ROM się otwiera, ale jak wkładam płytkę, to nie czyta jej. Wie ktoś, co może być nie tak.
  Odpowiedz
Może poluzowało ci się wtyczka od gniazda SATA. Wyłącz komputer i odłącz tą węższą wtyczkę, po czym podłącz z powrotem. Jak to nie pomoże, to możesz spróbować aktualizować firmware, ale mało prawdopodobne, aby pomogło.
  Odpowiedz
A może po prostu płyta pusta?
[Obrazek: ProcekAMD.gif]
  Odpowiedz
To nie wina płyty, ponieważ wkładałem różne płyty, a efekt jest ten sam. Przed wczoraj znowu pojawiła się ikonka cd-rom, i płyty czytał, a teraz znowu nie czyta.

(06.02.2013, 19:58)swordancer napisał(a): Może poluzowało ci się wtyczka od gniazda SATA. Wyłącz komputer i odłącz tą węższą wtyczkę, po czym podłącz z powrotem. Jak to nie pomoże, to możesz spróbować aktualizować firmware, ale mało prawdopodobne, aby pomogło.

Może to głupie pytanie, ale to gniazdko SATA jest z tyłu komputera czy w środku ?.
  Odpowiedz
W środku przy napędzie będziesz miał dużą czarną wtyczkę.
Wyjmij ją a następnie włóż ponownie tak samo. Nic się nie stanie, w najgorszym
przypadku napęd nie będzie działał.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Gniazdo jest z tyłu DVD-ROM'a:

[Obrazek: LGGSAH62N_sata2.jpg]
  Odpowiedz