Problem z CD-ROM
|
06.02.2013, 19:36
Mam taki problem, właśnie zauważyłem że nie mam w mój komputer ikonki CD-ROM. CD-ROM się otwiera, ale jak wkładam płytkę, to nie czyta jej. Wie ktoś, co może być nie tak.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
06.02.2013, 19:58
Może poluzowało ci się wtyczka od gniazda SATA. Wyłącz komputer i odłącz tą węższą wtyczkę, po czym podłącz z powrotem. Jak to nie pomoże, to możesz spróbować aktualizować firmware, ale mało prawdopodobne, aby pomogło.
To nie wina płyty, ponieważ wkładałem różne płyty, a efekt jest ten sam. Przed wczoraj znowu pojawiła się ikonka cd-rom, i płyty czytał, a teraz znowu nie czyta.
(06.02.2013, 19:58)swordancer napisał(a): Może poluzowało ci się wtyczka od gniazda SATA. Wyłącz komputer i odłącz tą węższą wtyczkę, po czym podłącz z powrotem. Jak to nie pomoże, to możesz spróbować aktualizować firmware, ale mało prawdopodobne, aby pomogło. Może to głupie pytanie, ale to gniazdko SATA jest z tyłu komputera czy w środku ?.
09.02.2013, 20:25
W środku przy napędzie będziesz miał dużą czarną wtyczkę.
Wyjmij ją a następnie włóż ponownie tak samo. Nic się nie stanie, w najgorszym przypadku napęd nie będzie działał. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
10.02.2013, 14:35
Gniazdo jest z tyłu DVD-ROM'a:
|