Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Niedziałający chomikbox i chomikuj.pl
Witam,
Mam nadzieję że problem nie wynika z mojej niewiedzy o jakiś pracach serwisowych na portalu (Bo niby gdzie możemy to sprawdzić? Na Facebooku zazwyczaj portale dają takie info, ale szukanie oficjalnego konta graniczy z cudem). Nie mogę się połączyć chomikboxem, ani wejść na stronę chomikuj.pl . Czy macie aktualnie podobny problem? Czy istnieje możliwość że mój usługodawca internetowy zablokował mi połączenie z chomikiem nie informując mnie o tym?
Próbując wejść na stronę główną chomika (MozillaFirefox) i mam komunikat: Przekroczono limit czasu połączenia

Serwer chomikuj.pl zbyt długo nie odpowiada.

Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.
  Odpowiedz
Dokładnie u mnie też nie działa ...
  Odpowiedz
Och, czyli prace serwisowe. Chomikowi przydałby się jakiś oficjalny facebook czy twitter do informowania o takich rzeczach. Mam nadzieję że to nic groźnego, w swoich pesymistycznych myślach już widzę wielki napis, strona zablokowana przez rząd, wszystkie pliki, konta, IP zostały przesłane do prokuratury...
O takich rzeczach powinno się informować. Jakoś reklamy z YetiPlay były widoczne gdzie się dało, ale informacji o pracach serwisowych brak...
  Odpowiedz
[Obrazek: 5aytal.jpg]
[Obrazek: 30829.png]
  Odpowiedz
Mi się nawet obrazek nie chce wyświetlić :)
Dziękuje. Mam bardzo... dziwnego dostawce internetowego. Bałam się że mogła zaistnieć możliwość wyłączenia mi dostępu do chomikuj.pl i bardzo zależało mi na upewnieniu się że są to prace serwisowe.
Gdy tylko chomik ruszy proszę o usunięcie tematu :)
  Odpowiedz
u mnie już stronka działa :]
  Odpowiedz
Strona chomikuj.pl w dniu dzisiejszym działała co chwilę i znowu nie działała takie "misz masz" było.

Obecnie od 2 godzin jest okey ale to nie znaczy, że się to nie powtórzy.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Mam nowego chomikboxa i wszystko działa i działało bez zarzutu. Nie miałam takich problemów przez ostatni miesiąc. Wcześniej owszem, czasami się zdarzały.
  Odpowiedz
desiderata napisał(a):Mam nowego chomikboxa i wszystko działa i działało bez zarzutu. Nie miałam takich problemów przez ostatni miesiąc. Wcześniej owszem, czasami się zdarzały.
To tylko dzisiaj się działo w mniej więcej od 12.00 - 15.00.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz