**Problem występuje na każdej przeglądarce**
Niektóre strony nie wczytują się. (Nie można się zalogować)
|
Od pewnego czasu nie wczytują mi się niektóre strony poprawnie np. Chomik wczytuje się tzn. zalogować się można dopiero po usunięciu historii a na paypal w ogóle nie mogę się zalogować nie wiem co robić mam już tego serdecznie dosyć może ktoś mi podpowie coś
**Problem występuje na każdej przeglądarce** Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.03.2011, 14:00
Centerek, jaka przeglądarka? Czy nie miałeś czasami aktualizacji przeglądarki? Proponuje Ccleaner i zrób konwertowanie dzienników z Mozilli, jeśli posiadasz takową. Spróbuj jeszcze przywrócić system. Może coś pomoże.
14.03.2011, 14:11
a właśnie aktualizowałem obecnie korzystam z Firefox 4 RC ale na każdej przeglądarce ten błąd występuje. System przywracałem nic nie daje
14.03.2011, 14:15
Sprawdź czy jest ok z łączem. Może dostawca neta coś robi. Może są jakieś błędy. Nie mam pojęcia co może być. Dziwne zachowanie. Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Nie przestawiałeś limitu czasu na wczytywanie stron w przeglądarce?
14.03.2011, 14:42
CClener nie pomógł dodam że przez niektóre bramki proxy chodzi ok, a gdzie się przestawia ten limit.
14.03.2011, 14:53
Z tym limitem mi się pokręciło, ale sprawdź czy masz włączoną obsługę SSL i TLS w ustawieniach Zaawansowanych w szyfrowaniu i jaką masz pamięć podręczną. Może to powodować problemy ze złym ładowaniem stron. Najgorsze jest to że "czwórka" jest wersją testową i ciężko mi na jej temat cokolwiek powiedzieć i to ona może "kopać" coś w systemie :S
14.03.2011, 22:52
Włącz sobie obsługę ciasteczek... tzn. cookies.
15.03.2011, 07:15
mam włączoną obsługę cały czas więc problem nie leży w tym miejscu
Wpadłem na pewien pomysł który o dziwo działa. Przypomniałem sobie o pliku HOSTS w zasobach systemu w którym można podać IP serwera na którym jest strona aby komp nie łączył się z DNS-em o dziwo dodanie adresu IP stron chomika i Paypal pomogło nie mam pojęcia dlaczego ale pomogło teraz wszystko działa na szczęście myśle ze ta nowa mozilla zapamiętuje adres dns i czasami błędnie korzysta z starych danych z pamięci które są już nie aktualne. |