Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wygasły niektóre ikony w menu start
Sad 
Wygasły niektóre ikony w menu start, dosłownie...
Dziś wchodzę w menu start --> Programy, chcę włczyć GG, a tu niespodzianka, zamiast ikonki słoneczka, jest biała ikona w którą jak klikasz nic się nie dzieje..., a program wystartowany z Komputer/:C/Programy/ działa, więc to nie jest problem z programami...
Na teraz zrobiłem sobie ikony na destkopie, ale chciałbym rozwiązać ten problem.
Mam Windows 7 64bit.

Tu macie screen jak to wygląda, na zielono zaznaczyłem programy które wygasły.
(Nie tylko GG, jest ich więcej)
[Obrazek: oag209.jpg]

Może ktoś będzie umiał pomóc?
[Obrazek: 30829.png]
  Odpowiedz
Hmmm a bawiłes się ustawieniami ikon? tzn nie ikon tylko menadżerem otwierania ... pewnie otwierasz to wszystko przez systemowy emulator porób nowe skróty ...
  Odpowiedz
Niczym się nie bawiłem, jak robie nowe skróty do tych programów, to nawet jak np. na pulpicie działa skrót, jak dam ho do menu start, to nie działa.
  Odpowiedz
z głównego folderu przenoś nie z pulpitu.
  Odpowiedz
Hmm proponuję kliknąć PPM na błędne skróty -> właściwości -->skrót-->Następnie wpisać adres docelowy programu .
  Odpowiedz
Powiem tak, miałem podobna sytuację tylko, że mi wszystkie ikonki się posypały...
Ale to przez jakiś plik który pobrałem, chciałem otworzyć go przez daemon tools'a i się ikonki pozmieniały ... i mi tylko wtedy format pomógł ;]
  Odpowiedz
nie trzeba formata... szkoda danych
  Odpowiedz
Znalazłem na włoskiej stronce rozwiązanie :D
Po prostu coś się stało że "nie miałem praw do pliku"
To kliknąłem prawym na ikone, Właściwośći - Security - i tam dodałem samemu siebie prawa do pliku... takie banalne, ale jakiś program musiał nabroić :D
Teraz wszystko jest ok.
  Odpowiedz
(27.07.2012, 18:51)lupastro napisał(a): Znalazłem na włoskiej stronce rozwiązanie :D
Po prostu coś się stało że "nie miałem praw do pliku"
To kliknąłem prawym na ikonę, Właściwości - Security - i tam dodałem samemu siebie prawa do pliku... takie banalne, ale jakiś program musiał nabroić :D
Teraz wszystko jest ok.

Takie numery zazwyczaj robi antywirus. Cieszę się, że już w porządku.
  Odpowiedz
Hehe albo bez bawienia zainstalować AVG Tuneup 2012 ;) i naprawić ;)
  Odpowiedz