Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Niepełne pobieranie...znowu
Question 
Witam i o zdrowie pytam. Po tygodniu od ściągnięcia filmów okazuje się, że nie ważą one tyle ile powinny! 4/14 filmów, które ściągnąłem ważą mniej niż 700 mb - 680, 446, 308 a jeden nawet 116! Żadnego nie da się obejrzeć, bo jak. Bez kitu, wydaję kasę na abonament miesięczny a tu takie jajca się dzieją. Ściągałem na szybkiego ok. 7-9 filmów w tym samym czasie, bo następnego dnia resetował mi się transfer. Czy to dlatego że było za dużo filmów w kolejce? Powinienem pobierać pojedynczo i niby czekać 30 min. aż każdy się ściągnie? Gdyby brakło miejsca, to byłby jakiś błąd przy pobieraniu czy cuś, ale patrze w Bibliotece, sprawdzam listę plików, które pobierałem ostatnio i o dziwo na tej liście jest, że wszystkie ważą ponad 700 mb(!), ale tak nie jest. W czym rzecz?
  Odpowiedz
Można prosić o screeny gdzie niby pliki mają po 700mb a gdzie po 300mb? Powodów są tysiące... Poczynając od twojego błędu, aż do uszkodzonych sektorów na dysku...
  Odpowiedz
Dokładnie, podaj więcej szczegółów, bo my nie potrafimy wróżyć z fusów, np. prędkość i stabilność łącza, menadżer pobierania z którego korzystasz.
  Odpowiedz
Cztery filmy od końca nie działają, bo powinny ważyć ok. 700mb - przeciętny plik avi. Wcześniej nie zwróciłem uwagi, dlaczego filmy nie pobrały się całe. A Żadnego menedżera do pobierania nie mam - zwyczajnie ściągam pliki.

Prędkość łącza 100 mbs, a jak bardzo stabilne to nie wiem, mam nadzieję, że bardziej niż ja. Nie wykluczam, że przy radiówce mogą być jakieś opóźnienia, ew. przerwanie łączności, ale nie na dłużej niż minutę.

[Obrazek: QydTf73.png]
  Odpowiedz
No i wszystko jasne, użyj jakiegoś menadżera pobierania który potrafi wznawiać pobieranie, a nie dziw się, że Ci pliki nie pobrały się do końca. Padłem
  Odpowiedz
(03.04.2015, 02:12)Lord_Mruczek napisał(a): Nie wykluczam, że przy radiówce mogą być jakieś opóźnienia, ew. przerwanie łączności, ale nie na dłużej niż minutę.
 Przerwanie łączności - tutaj jest twój problem. Pobieranie się rozpoczęło po czym zostało przerwane przez brak łączności. Niestety, niby przeglądarki są wyposażone w funkcje wznawiania, lecz ona działa dość kiepsko. Nie są one przystosowane do takich zabiegów. Tak jak kolega Sword napisał, zacznij korzystać z jakiegoś menadżera. Odsyłam tutaj, osobiście polecam IDM.

Polecam także ustawić w opcjach chomika "przyjazne linki dla akceleratorów pobierania".

PS. Pamiętaj na chomikuj masz tydzień na pobranie ponownie tego samego pliku, bez straty transferu!
  Odpowiedz
Dzięki za rady, nie miałem zielonego pojęcia, że do pobierania używa się jakiegoś menedżera. A zorientowałem się bodajże ósmego dnia, że coś jest nie tak. Wtedy też przepadło mi 10 GB, bo pomyliłem dni w kalendarzu (Cholera, i znowu myślałem, że to w środę, a nie jutro)
  Odpowiedz