Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nieprawidłowe dane - dzwięk
Witam

Zawsze po formacie instalowałem normalnie sterowniki, tym razem coś im nie pasi i nie chcą się zainstalować...

[Obrazek: beztytuusqw.png]
Wejdź w manager urządzeń/Urządzenia systemowe i zobacz czy nie masz nic z wykrzyknikiem....jak będzie, zrób aktualizuj sterownik....automatycznie powinno zainstalować z systemu....i powinno być ok. Jest to częstym błędem magistrali PCI.
Lipa...

[Obrazek: beztytuu1bfu.png]
[Obrazek: systemv.jpg]
Wykrzyknika nie ma.

[Obrazek: beztytuu2qk.png]
Czyli pozostaje mi zadać kilka pytań:
- czy sterowniki były instalowane w odpowiedniej kolejności: stery chipsetu i dopiero karty?
- czy to na pewno płyta od tej karty dźwiękowej?
- czy była próba instalacji poprzez opcję "aktualizuj sterownik" ze wskazaniem miejsca w folderze "system32"?
- czy był instalowany "BusAudio" lub "AudioBusDriver" z płyty sterów chipsetu?(nazwy różne w zależności od modelu płyty)
1. Nie
2. Nie żartuj sobie ;)
3. Też nieprawidłowe dane...
4. Yyyy? Nie posiadam płyty ;p
(08.03.2011, 19:05)KruchyFix napisał(a): 1. Nie
2. Nie żartuj sobie ;)
3. Też nieprawidłowe dane...
4. Yyyy? Nie posiadam płyty ;p

W wypadku wszystkich urządzeń na PCI AGP w pierwszej kolejności wymagana jest instalacja sterowników płyty głównej. Jeżeli nie będzie to zrobione, płyta może źle identyfikować urządzenia. "AudioBusDriver" jest sterem pod kartę z płyty. Jeśli jest to karta na PCI to Stery ściągnięte z neta powinny pasować. Ale "lipa" będzie do póki nie będziesz miał zainstalowanych sterów płyty/chipsetu.

:idea: koniecznie zainstaluj w pierwszej kolejności stery do płyty....jest tego w necie od diabła..............dokładne dane płyty chyba znajdzesz

:idea: czy karta PCI już była czy jest to nowa, teraz instalowana? wyłączona jest dźw. na płycie głównej w biosie? jeśli nie to nic nie pójdzie.....będą się gryzły
Może te sterowniki się zainstalują?

LINK

Zobacz ten temat:
[Obrazek: sterownikdokartydwikowe.th.jpg]
Tu jest LINK do sterowników do karty dźwiękowej z tego tematu.
Dzięki za pomoc, lecz dużo to nie dało.

Po 3 formatach zaskoczyło ;D Dlaczego po 2? Bo za dwoma pierwszymi razami pomyliłem windowsy, ten który instalowałem miał błędy i nie chciał się zainstalować.

Teraz wszystko śmiga ;)

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości