Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Niesprawiedliwe usuwanie plików - równi i równiejsi
Wielu z nas miało usunięte pliki z serwisu chomikuj dawniej były tylko blokowane
teraz nie wystarcza nawet hasłowanie folderów.

Moje zdziwienie natomiast fakt że niektórym pliki nie są usuwane a jeszcze reklamują się na privie

Przykład wrzuciłem hobbita 2012 1,4 giga który został usunięty po 2h, tymczasem gość który reklamuje się na privach ma ten plik już ponad tydzień bez żadnych konsekwencji?
  Odpowiedz
ja tak miałem z Skyfall ale później wszystkim zablokowali
  Odpowiedz
Chomików są miliony, nie sposób od razu ogarnąć wszystkich kont. Jedni mają szczęście, inni trochę mniej - ja to w życiu. Dlatego ja już się w chomika nie bawię. Mój jest pusty, pobieram tylko w razie potrzeby pliki i tyle.
  Odpowiedz
Rożne wersje pliku. Automat działa po rozmiarze i parametrach video. Miałem tak z igrzyskami Śmierci. Wszystkim pousuwali a ja miałem jakąś nietypową wersję. Różniła się paroma megabajtami i miałem ją kupę czasu. Ile milionów na nią nabiłem :)
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Mnie najbardziej rozbawiła poniższa sytuacja:
Cytat:Witamy,
na Pani/Pana koncie znajdują się pliki:
GTA Xtreme.zip (folder: Gta Xtreme)
do których prawa autorskie zostały naruszone, według oświadczenia: Cyfrowy Polsat S.A.
który to podmiot skierował do Portalu Chomikuj.pl prośbę o uniemożliwienie ich rozpowszechniania.
Pliki znajdujące się w publicznie dostępnych folderach zostały przez nas usunięte.

Jak czytamy, firma Cyfrowy Polsat zgłosiła roszczenie iż naruszam prawa autorskie...
Dodam tylko, iż plik ten (GTA Xtreme) to rosyjska modyfikacja gry San Andreas.

I tu rodzi się pytanie: jakie prawa może mieć Cyfrowy Polsat do rosyjskiej modyfikacji gry?!

Odpisałem na tą wiadomość iż to nie możliwe że Cyfrowy Polsat ma jakiekolwiek prawa do tego pliku, wytłumaczyłem wszystko co i jak lecz niestety Chomikuj.pl nie odpisało :-)
  Odpowiedz
O cyfrowym polsacie ogólnie jest głośno, ale na szczęście mamy dane "gościa" za to odpowiedzialnego: http://www.zapytajchomika.pl/667/cyfrowy...e-oszustwo
  Odpowiedz
Blachu82 napisał(a):Automat działa po rozmiarze i parametrach video.

Automat kasuje pliki po MD5 pliku, nie tylko po rozmiarze i parametrach video (o ile w ogóle rozmiar i parametry wideo są brane pod uwagę).
  Odpowiedz
A co to jest MD5?

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
(03.02.2013, 16:54)dimix napisał(a): A co to jest MD5?

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2

Jest to wewnętrzna suma kontrolna pliku, coś na rodzaj DNA w wersji IT.
  Odpowiedz