U mnie jest to(z tych których obecnie pamiętam):
CCleaner
OpenOffice
Google Chrome
VLC MediaPlayer
Deamon Tools/PowerISO
Adobe Reader
Podawajcie swoje, będę aktualizował listę, jak będę miał więcej czasu podlinkuje wszystkie.
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Niezbędne programy po instalacji Windows?
|
11.03.2017, 18:42
Pewnie tylko mały procent ludzi robi kopię zapasową, więc jakie programy instalujecie po reinstalacji systemu?
U mnie jest to(z tych których obecnie pamiętam): CCleaner OpenOffice Google Chrome VLC MediaPlayer Skype WinRAR Deamon Tools/PowerISO Adobe Reader Podawajcie swoje, będę aktualizował listę, jak będę miał więcej czasu podlinkuje wszystkie. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
11.03.2017, 19:05
Co ma do tego robienie kopii zapasowej? Jak robisz reinstall systemu czy przywracanie z obrazu, to i tak raczej będzie się instalować programy na nowo, bo po prostu programy z kopii zapasowej czy obrazu najprawdopodobniej będą w przestarzałych wersjach. Ja z tego powodu choć robię kopie zapasowe, to przy reinstalacji systemu wszystkie programy ściągam i instaluję je na nowo. Oto moja lista:
Firefox LibreOffice WinRar VirtualBox Codeblocks i QtCreator z kompilatorem GCC Thunderbird Cheat Engine Notepad++ Gimp Acrobat Reader DC TeamSpeak No i jeszcze gra Doom3.
Może nie od razu, ale w ciągu tygodnia po reinstalacji systemu instaluje takie programy:
Foxit reader Skype WinRAR LibreOffice Opera, a z czasem i FireFox IranView PotPlayer TotalComander Notapad++ Avast/Kaspersky Gadwin PrintScreen z czasem: VirtualBox Visual Studio 2015, czasem także starsze wersje
11.03.2017, 19:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.03.2017, 19:13 przez Swordancer.)
Chrome
CCleaner Comodo 7-Zip (WinRAR to syf) Gimp Paint.Net Notepad++ Visual Studio 2015, teraz 2017 MS Office (najnowszy) NapiProjekt Geforce Expirience Steam Free Download Menager Media Player Classic MSI Gamming App + sterowniki płyty głównej i Intela. Resztę codziennych narzędzi Win 10 ma wbudowane.
Adobe Reader
Flash Firefox BatteryCare MozBackup (kopia ustawień Mozilli) Comodo Internet Security PotPlayer KeePass DAEMON Tools Lite MEGAsync Ashampoo Burning Studio FREE CCleaner Microsoft Office Winrar
11.03.2017, 19:37
większość została wymieniana, ale dopiszę:
Revo Uninstaller Malwarebytes Anti-Malware EASEUS Partition Master (jeżeli chcesz pobawić się zarządzaniem partycjami kompa) jak coś mi się przypomni to dopiszę.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
11.03.2017, 19:46
Notepad++
WinRar Tor Browser Chrome / Opera ChomikBox Paint net Microsoft Office Steam MotionJoy (DS3 Tool) OCam Easy GIF Animator + do programowania: Unity, VisualStudio 2010, Eclipse, AndroidStudio
12.03.2017, 03:00
(11.03.2017, 19:11)Swordancer napisał(a): 7-Zip (WinRAR to syf) Całe życie instaluje 7-zipa zaraz obok najnowszego WinRARa (zawsze z licencją) i praktycznie nigdy nie używam tego pierwszego. Prawdopodobnie to kwestia przyzwyczajenia ale ni cholery nie mogę się przestawić na 7-Zipa, zawsze odruchowo, szybko i bez myślenia wybieram WinRARa. Co do programów, must have u mnie to: - PhotoShop, bądź jeśli mam pod ręką szybki internet całe Adobe Creative Pack, - Origin, Uplay, Steam, - Office (najnowszy jaki jest na dzień instalacji), - QNapi - bardzo dobry, lekki zamiennik napiprojekt (ciągnie napisy z trzech różnych źródeł) - Spotify, - Adobe Reader, - TeamSpeak, - BitTorrent, - Notepad++, - CodeBlock, - Chrome, Firefox + jakaś inna dystrybucja np. K-meleon, - Kodi, - Pakiet kodeków + media player classic, - Audacity, - WinRar + 7-Zip - Mozilla Thunderbird, - Skype Taki mój podstawowy pakiet startowy. Potem już cała długa lista mniej, lub bardziej potrzebnych programów. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
13.03.2017, 18:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2017, 19:06 przez Nieśmiertelny.)
Jakby ktoś nie wiedział, jest strona, która pozwala na ściągnięcie i zainstalowanie większości programów za jednym razem. Mowa tutaj o https://ninite.com
Ps. Sorki za 2 posty, ale szkoda żeby ktoś przegapił! Życie nie ma ścieżek na skróty.
|