Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Niezgodna - opinie/ wrażenia
Witajcie :)
Może zacznę od tego o czym jest film "Niezgodna" i w tym przypadku posłużę się opisem z książki, na podstawie której był on kręcony :)

[Obrazek: 265555-352x500.jpg]

"Altruizm (bezinteresowność), Nieustraszoność (odwaga), Erudycja (inteligencja), Prawość (uczciwość), Serdeczność (życzliwość) to pięć frakcji, na które podzielone jest społeczeństwo zbudowane na ruinach Chicago. Każdy szesnastolatek przechodzi test predyspozycji, a potem w krwawej ceremonii musi wybrać frakcję. Ten, kto nie pasuje do żadnej, zostaje uznany za bezfrakcyjnego i wykluczony.
Ten, kto łączy cechy charakteru kilku frakcji, jest niezgodny – i musi być wyeliminowany...
Szesnastoletnia Beatrice dokonuje wyboru, który zaskoczy wszystkich, nawet ją samą. Porzuca Altruizm i swoją rodzinę, by jako Tris stać się twardą, niebezpieczną Nieustraszoną. Będzie musiała przejść brutalne szkolenie, zmierzyć się ze swoimi najgłębszymi lękami, nauczyć się ufać innym nowicjuszom i przekonać się, czy w nowym życiu, jakie wybrała, jest miejsce na miłość.
Tymczasem wybucha krwawa walka między frakcjami.
A Tris ma tajemnicę, której musi strzec przed wszystkimi, bo wie, że jej odkrycie oznacza dla niej śmierć."

Przyznam szczerze, że wpierw obejrzałam film, potem przeczytałam książkę, co w moim przypadku jest wyjątkiem. Mogę powiedzieć tyle, że zarówno książka jak i film jest niesamowity.
Moim zdaniem aktorzy byli idealnie dobrani, efekty specjalne na wysokim poziomie. Momenty wyskakiwania z pociągu czy lecenia na linie przez "pół" miasta wyglądało naprawdę ciekawie. Całość idealnie podkreślono dobrze dobraną oprawą muzyczną. Głos Elie Goulding i jej piosenki, zastosowane do filmu wspaniale współgrały z obrazem post apokaliptycznego świata. Moja ocena to 9/10.

A jakie Wy Odjechani macie zdanie na temat filmu "Niezgodna"? :)
Ci którzy Cie wspierają, znają na wylot, a jednak nadal kochają...Gdziekolwiek się znajdujesz, Twój świat tworzą Twoi przyjaciele...♥

[Obrazek: 52a49b2b5a5d8.jpg]
  Odpowiedz