"No signal" na monitorze przy włączaniu komputera
|
05.01.2013, 23:51
W sumie kabel od monitora też łatwo uszkodzić. System powinien się uruchomić bez karty graficznej w większości płyt głównych. Może spróbuj się po omacku zalogować jeśli masz sprawny system. Powinieneś usłyszeć dźwięk logowania.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
05.01.2013, 23:54
System uruchomi się jeśli płyta posiada zintegrowaną kartę graficzną lub jeśli procesor posiada taką funkcję.
Jedyne co mnie zastanawia to to że BIOS nie wydaje żadnych dźwięków, oznacza to że sama karta jest sprawna lecz złącze VGA posiada zimny lut bądź zostało wyrwane. Kolega pisał że sprawdzał na innym monitorze także kabel odpada. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
06.01.2013, 00:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.01.2013, 00:12 przez Swordancer.)
To zależy od modelu płyty głównej. Są takie, które nie mają zintegrowanej grafiki, ani procesora pełniącego taką funkcję, a uruchomią system. Wiem, bo miałem takie dwie. Masz głośniczek wewnątrz komputera? Może BIOS coś powie. Mógł się też spalić procesor karty graficznej, a ona sama chodzi i trzeba ją wymienić. Jedyna opcja to sprawdzenie jej na innym kompie tak jak pisał Sebastian.
Zaniosę ją do jakiegoś sklepu i poproszę żeby sprawdzili, tylko że na razie nie mam czasu
06.01.2013, 00:46
Czy ja wiem, za sprawdzenie wezmą tyle ile jest wart ten komputer (po wypowiedziach autora,
domyślam się że jest to stary komputer nie nadający się do niczego, kurzący się na strychu). Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
Dawałem do kogoś z okolicy kto się zna na komputerach i za darmo mi zrobił coś kiedyś w tym kompie , więc chyba dam do niego, ta karta graficzna nie jest warta takiego zachodu, ale chciałem sformatować dysk i napotkałem taki problem, no cóż poradzić
parametry starego kompa (nie pamiętam nazw podzespołów) procesor (jeden rdzeń) 2,6 GHz ram 1 gb win 7 ultimate 32 bit dysk 80 gb grafa,chyba nvidia geforce 4600 128 mb, nie pamiętam dokładnie kompa kupiłem od kuzyna, mówił że dobry , ale niestety nie był i kupiłem nowy
Czekaj, twoja wersja karty obsługuje obraz 3D? Sprawdzę dane na www. Sprawdź nazwę karty dokładnie.
Jaki masz Directx, jaka wersja?
Nie wiem, Raf88892 w październiku miałem podobny problem, z komputerem wszystko działało, a No Signal . Jako, że nie chciałem wydawać pieniądzy i iść do serwisu to sam go rozebrałem przeczyściłem. No cóż trochę było gorzej go poskładać bo zeszło mi 1,6 h by go złożyć i tylko diody pomyliłem ale no się włączał. Może w twoim wypadku też tak jest Spróbuj go rozebrać, ja na szczęście miałem instrukcje obsługi w języku Angielskim ale dało się po symbolach dojść co gdzie podłączyć
Stop pomagania!
06.01.2013, 12:53
(06.01.2013, 06:55)Michał napisał(a): Nie wiem,Raf88892 w październiku miałem podobny problem,Z komputerem wszystko działało a No Signal . Jako że nie chciałem wydawać w pieniądze i iść do serwisu to sam go rozebrałem przeczyściłem , No cóż trochę było gorzej go po zkładać bo zeszło mi 1,6h by go złożyć i tylko Diody pomyliłem ale no się włączał.Może w twoim wypadku też tak jest Spróbuj go rozebrać,ja na szczęście miałem instrukcje obsługi no cóż w języku Angielskim ale dało się po symbolach dojść co gdzie podłączyćspróbuję go rozkręcić i dokładnie przeczyścić,bub17, na karcie nie mogę znaleźć żadnej informacji o nazwie karty, jest tylko napisane że 128 mb
Mnie się raz zdarzył taki problem. I wina leżała na kościach pamięci operacyjnej (RAM). Obie ze sobą nie mogły pracować. Po wyciągnięciu jednej kości sygnał docierał monitora.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam |