Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
09.11.2012, 20:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2012, 20:51 przez MissFuneral.)
Więc tak, zacznę od początku.
Z początku komputer potrafił mi się zrestartować i działał ok. Myślałam, że to wina zasilacza.
Wczoraj przeglądając forum natrafiłam na jeden temat i opisany podobny przypadek do mojego. Wszystkie te wirusy umiejscowiły się na dysku C systemu. Dałam je do kwarantanny, tylko pytanie: co teraz. Za tydzień chłopak się nimi zajmie, a do tego czasu co ja mam z nimi robić?
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church
I'll worship like a dog at the shrine of your lies
I'll tell you my sins and you can sharpen your knife
Offer me that deathless death
Wirusy w kwarantannie odizolowane są od reszty zawartości naszego komputera, jeśli wszystko działa dobrze, nie przejmuj się i je tam zostaw, jak dotrze Twój chłopak, będzie mógł je usunąć całkowicie, musisz jednak pamiętać, że nie wszystko co avast kwalifikuje jako robale - jest nimi.
(09.11.2012, 20:32)elgato napisał(a): Więc tak zacznę od początku.
Z początku komputer potrafił mi się zrestartować i działał ok. Myslałam, że to wina zasilacza .
Wczoraj przeglądając forum natrafiłam na jeden temat i opisany podobny przypadek do mojego. Wszystkie te wirusy umiejscowiły się na dysku C systemu. Dałam je do kwarantanny tylko pytanie co teraz. Za tydzien chłopak się nimi zajmie a do tego czasu ja ja mam z nimi robić ?
Najlepiej było by je usunąć, jeśli nie potrafisz nic nie musisz robić w kwarantannie nie będą oddziaływać na komputer, tak ogólnie to zastanów się nad zmianą antywirusa bo avast to niestety się słabo nadaje.
Aha rozumiem. Dobrze ale ktoś jakie te wirusy mogły poczynić straty ? Czy mając je w kwarantannie mogę spokojnie korzystać z płatność online itd itp ? nikt nie przechwyci moich danych haseł itp. ?
Jaki antywirus jest dobry . Właśnie avasta mi polecono, że jest bardzo dobry.Miałam kiedyś bodajże Pandę ale zamulał.
Take me to church
09.11.2012, 20:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2012, 20:59 przez Swordancer.)
Część z nich rozpoznaję. To są bardzo uciążliwe trojany i radzę szybko ich się pozbyć, dodatkowo winlogon.exe jest fałszywy. Są jeszcze dwa wpisy w rejestrze które ten wirus robi, więc po usunięciu trzeba natychmiast oczyścić rejestr np. CCleanerem. Proszę przeczytać poradnik dotyczący tworzenia logów z programu OTL w Google i wkleić je do wątku bądź mi na pw, jeśli wymagana jest prywatność. OTL pokaże wszystkie aktywne procesy w systemie co pozwoli zidentyfikować mi wirusy. Poszukam jeszcze na temat tego trojana więcej informacji, więc dowiem się które pliki mogły ulec zakażeniu. Jeśli twój chłopak zna się na rzeczy powinien wiedzieć co robić. Ten trojan pozwala przejąć kontrolę nad komputerem i dowolnie manipulować plikami w niezauważony sposób. Ten trojan jest tak uciążliwy, że możliwe, iż po usunięciu będzie ciągle powracał. To wyjątkowo wredna gnida, a wiem co mówię. Mam nadzieję, że postęp w rozwoju Avasta już rozwiązał problem z tym starym wirusem.
09.11.2012, 21:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2012, 23:45 przez elgato.)
To w takim razie pobiorę ten OTL mam nadzieję, że przy okazji nic nie spieprzę.
Ten winlogon.exe włącza się, że nie można go znależć. Jakaś masakra ;/ Już pobrałam jakieś szczepionki i do usuwania antyrokitów czy jak im tam .
Odświeżam . Pobrałam ten OLT ale coś pousuwało tyle, że nie wiem co Jeszcze w dodatku napisał, że katalog/plik C jest uszkodzony.
Zniknęły wszystkie ikonki z puplitu łacznie z paskiem zadań i wziełam restart i kazal sprawdzać CHKDSK .
Pobrałam Malwarebytes /anti-Malware.Znalazło póki co 7 podejrzanych obiektów. Nie wiem co dalej. Juz mnie zaczyna to męczyć i się zaczynam martwić. Pomoże zupelne wgrAnie systemu od nowa a usunięcie obecnego. ?Zaczynam wpadac w lekką paranoje.;/
Take me to church