Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nokia Lumia 520
Zechce ktoś się podzielić opinią na temat smartfona? :)
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Sam ją użytkuję ponad tydzień, telefon jak za taką cenę to kosmos, dałem 400 zł z gwarancją na 24 miesiące :D
WP8, slot na kartę pamięci, płynność, zero przycięć jak to się czasem zdarzało na androidzie ;]
Ogólnie jak ogarnę czas to zrobię jakąś reckę, zdjęcia w plenerze filmik itp :P
  Odpowiedz
A jeśli chodzi o aplikacje i ewentualnie gry, warto?

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Aplikacji jest sporo i będzie więcej, z grami to zbyt dobrze nie jest.
Aby zagrać w jakąś lepszą gre trzeba zapłacić około 15-20 zł. Gry pobrane z chomika nie działają.
Jest możliwość ominięcia tego i wtedy by można było instalować gry lepsza, tylko trzeba być w posiadaniu konta developerskiego od MS. Można je kupić lub zdobyć za free, tylko to darmowe ma ograniczenie ilości zainstalowania aplikacji czy gier ...
Ja nie narzekam :P
  Odpowiedz
A aparat, nagrywanie filmów? :)

Odpowiedz
Zdjęcia przy dobrym oświetleniu są jak dla mnie super, jednak słabsze światło i już traci na jakości, brak lampy też robi swoje, a filmów nie nagrywałem, ale kręci w HD więc napewno nie jest źle :P
  Odpowiedz
Aparat zawarty w tej Lumii posiada głębię ostrości?

Odpowiedz
Nie wiem o co chodzi z głębią ostrości to nie odpowiem
Ci na to pytanie.

520stki rozchodzą się przez względnie niską cenę jak ciepłe bułeczki.
Na tej Lumce nie zagrasz w lepsze gry. Po prostu sprzęt tego nie pociągnie.
Z aplikacjami bywa różnie. Są lepsze i gorsze.

Znam kolegę, który przez brak diody led zrezygnował z zakupu tego modelu.
Ale inni sobie chwalę. Boję się tylko jak to będzie później z wsparciem
tego modelu w późniejszym czasie. Ponieważ nie wszystkie aktualizację
będą wchodziły na ten jakby nie patrzeć najniższy model z serii Lumia.
  Odpowiedz
(18.10.2013, 21:14)Baron napisał(a): 520stki rozchodzą się przez względnie niską cenę jak ciepłe bułeczki.
Na tej Lumce nie zagrasz w lepsze gry. Po prostu sprzęt tego nie pociągnie.
Z aplikacjami bywa różnie. Są lepsze i gorsze.

Właśnie wszystkie gry działają płynnie na L520 ;] Bez żadnych przycięć ;]
  Odpowiedz
WazzUp czekam na reckę :P I fajnie by było gdybyś wrzucił własne fotki robione tym smartfonem :)

Odpowiedz