Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nowa pamięć RAM - wyłącza mi się komputer
Tak ;)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
Czyli wszystko z tej samej firmy, te same częstotliwości. Ok, zrób tak jak radzi Cuowiek Sebastian
  Odpowiedz
Ale nigdy do tego Biosu nie wchodziłem, żebym czegoś nie zepsuł :P Jak to mniej więcej wyglądało ?
  Odpowiedz
Włączasz komputer, masz zwykle ekran czarny lub w nowszych kolorowy z nazwa płyty zwykle. Szukasz przez które klawisze można wejść do biosu(zwykle to klawisz Delete i F5), klikasz w czasie odpalania i masz. Potem znajomość angielskiego...
  Odpowiedz
Kuzynek ja mam win 7 i już bawiłem się biosem bo mi też kiedyś nie try-biło . A więc uruchamiasz kompa i wciskasz F6 w moim przypadku :) Jak chcesz jakąś pomoc w biosie wal do mnie ;) Ale przystarcie kompa powinieneś mieć tak na 10 sekund wyskakuje obrazek co trzeba wcisnąć aby do biosu wbić :)
  Odpowiedz
Chyba jak masz bardzo stary komputer, informacja jak wejść do BIOS'u wyświetla się średnio ok. 1-3 sekund,
klawiszem którym wchodzimy do biosu to zazwyczaj "Delete". Wystarczy w manualu płyty głównej sprawdzić
jaki klawisz aktywuje BIOS.

Po drugie BIOS nie zależy od systemu operacyjnego a jedynie od płyty głównej tak więc jest taki sam
w Windows XP, 7 czy każdym innym systemie operacyjnym.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
A musi być włożone 4 gb ramu czy może być tylko 2 a dopiero potem włożyć ?
  Odpowiedz
hmm niektórzy dorzucają więcej ramu do koma czy lepszą kartę graficzną a zapominają że zasilacz może tego nie uciągnąć bo skoro płyta obsługuję taką częstotliwość ramu to w zasilaczu tkwi zapewne problem t by wyjaśniało niestabilną pracę systemu
  Odpowiedz
Według mnie to wina ustawień biosu
  Odpowiedz