Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Obraz w opcji folderu
Witam mam pewien problem,mianowicie chodzi o to wkleiłem taki kod do folderu <b style="padding:400px;background:#adc7e1;color:#0a3b6b;">To jest tekst w ramce, może go być dowolnie dużo</b>
<br /></span> i teraz mam problem na swojej stronie http://chomikuj.pl/Artur140276
  Odpowiedz
Oj, z tego co widzę po wklejeniu tego kodu do głównego folderu mamy "lipę" i nie edytujemy opisu ;D.
W przypadku podfolderów mamy po lewej przycisk do edycji opisu.

Nie możesz edytować opisu czy chcesz poprawny kod na tło ?
  Odpowiedz
Ale co mam teraz zrobić,nie mam jak wejść w opcje folderu i usunąć ten cały kod
Tak chciałbym poprawiony kod,tylko gdzie go umieścić
  Odpowiedz
Heh, tak myślałem.
Sam raczej tego nie usuniesz.
Jedyne co Ci mogę polecić to kontakt z Administracją chomikuj.pl - [email protected]
Poproś ich o usunięcie opisu folderu.
  Odpowiedz
Już to zrobiłem powtórnie,teraz tylko czenie
A czy po wyświetleniu kodu żródła strony jest możliwość wykasowania tego kodu
  Odpowiedz
(04.06.2011, 12:41)Artur140276 napisał(a): A czy po wyświetleniu kodu żródła strony jest możliwość wykasowania tego kodu

Nie, źródło strony to tylko podgląd zawartości i nie możesz nic edytować tym sposobem. Możesz spróbować użyć innej przeglądarki lub przeglądarki tekstowej do edytowania opisu.

Spróbuj wejść bezpośrednio z tego linku http://chomikuj.pl/Edit.aspx?id=Artur140276
  Odpowiedz
Ale co to Mi da?? jeśli wejdę w ten link wyskoczy Mi okienko główne ustawień konta a nie folderu
  Odpowiedz
Powinno wyskoczyć okno edycji opisu głównego na chomiku a nie okno ustawień.
  Odpowiedz
Jest sposób i na takie kłopoty.

1. Uruchamiasz przeglądarkę Firefox (jeżeli jej nie masz to ją pobierz i zainstaluj).

2. Instalujesz w przeglądarce nowy dodatek o nazwie Adblock Plus

3. Teraz instalujesz w przeglądarce drugi nowy dodatek o nazwie Element Hiding Helper dla Adblock Plusa
4. Po ponownym uruchomieniu przeglądarki na pasku menu pojawi się nowa ikonka [Obrazek: 1865-32.png?modified=1306942555]

5. Otwierasz stronę główną Twojego chomika
6. Klikasz w menu Firefoxa PRAWYM przyciskiem myszki na ikonkę [Obrazek: 1865-32.png?modified=1306942555]
i wybierasz opcję o nazwie Wybierz elementy do zablokowania:

[Obrazek: wybelemdozabl.jpg]

7. Kierujesz kursor myszki na to Twoje dziwaczne tło opisu folderu tak aby całe dookoła zaznaczyło się czerwoną ramką i klikasz na tym zaznaczonym tle jeden raz LEWYM przyciskiem myszki:

[Obrazek: ukrywanko.jpg]
8. Powinno pokazać się okno o nazwie Tworzenie reguł ukrywania elementów

[Obrazek: dodajregule.jpg]
9. Element okna o nazwie Reguła filtru zawiera pełną ścieżkę do tego Twojego dziwacznego tła

10. Nic nie przestawiasz tylko klikasz jeden raz na przycisk o nazwie Dodaj regułę filtru

11. Teraz ten dziwny opis wyparuje (jest zablokowany przez dodatek Adblock Plus):

[Obrazek: chomikzblokiem.jpg]
Teraz sprawdź czy Magia działa i czy można dokonać edycji opisu folderu.

Pozdrawiam
  Odpowiedz
skrzypas jesteś wielki Pomogło pozbyłem się tła :)dziękuje
  Odpowiedz