Problem w tym, że na pomoc medyczna w sprawie tego obrzęku mogę liczyć dopiero od poniedziałku, a tymczasem ledwo wytrzymuję, tak mnie boli. Czy znacie jakieś domowe sposoby leczenia takich obrzęków lub jakiekolwiek leki dostępne bez recepty, które mogłyby mi ulżyć w cierpieniu?
Obrzęk na podniebieniu - domowe sposoby, znacie jakies domowe sposoby ??
|
Otóż mam problem, bo zrobił mi się taki mięsisty obrzęk na podniebieniu, nie wiem od czego. Obrzęk ten znajduje się w górnej części ust na dziąśle i nadchodzi na podniebienie. Pojawił mi się nagle dzisiaj w nocy, cholernie boli mnie dziąsło, podniebienie oraz ból ten nachodzi na zęby, które dotykają tego obrzęku. Ból ten przypomina trochę takie jakby szczypanie. W dotyku przypomina galaretkę lub surowe rozmrożone mięso.
Problem w tym, że na pomoc medyczna w sprawie tego obrzęku mogę liczyć dopiero od poniedziałku, a tymczasem ledwo wytrzymuję, tak mnie boli. Czy znacie jakieś domowe sposoby leczenia takich obrzęków lub jakiekolwiek leki dostępne bez recepty, które mogłyby mi ulżyć w cierpieniu? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
23.03.2013, 21:33
Pewnie to od zęba. Jak masz w domu szałwię to zagotuj, odstaw do wystygnięcia i rób częste okłady. Nie od razu ale powinno pomóc.
![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
23.03.2013, 21:54
Nicholas dzięki za radę
![]() ![]() A tak z ciekawości to co to może być za choroba ??
Żadna choroba. Tata miał kiedyś taki obrzęk od bólu zęba. Szałwia się sprawdziła świetnie.
![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
23.03.2013, 22:02
A co do tych okładów to jak mam je stosować, w sensie jak je robić ??
![]()
23.03.2013, 22:07
Oj okłady... sorry
![]() Zagotuj szałwię i pozwól żeby wystygła. Płukaj jamę ustną kilka razy dziennie i myślę, że pojutrze już będzie w porządku. ![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |