Problem w tym, że na pomoc medyczna w sprawie tego obrzęku mogę liczyć dopiero od poniedziałku, a tymczasem ledwo wytrzymuję, tak mnie boli. Czy znacie jakieś domowe sposoby leczenia takich obrzęków lub jakiekolwiek leki dostępne bez recepty, które mogłyby mi ulżyć w cierpieniu?
Obrzęk na podniebieniu - domowe sposoby, znacie jakies domowe sposoby ??
|
Otóż mam problem, bo zrobił mi się taki mięsisty obrzęk na podniebieniu, nie wiem od czego. Obrzęk ten znajduje się w górnej części ust na dziąśle i nadchodzi na podniebienie. Pojawił mi się nagle dzisiaj w nocy, cholernie boli mnie dziąsło, podniebienie oraz ból ten nachodzi na zęby, które dotykają tego obrzęku. Ból ten przypomina trochę takie jakby szczypanie. W dotyku przypomina galaretkę lub surowe rozmrożone mięso.
Problem w tym, że na pomoc medyczna w sprawie tego obrzęku mogę liczyć dopiero od poniedziałku, a tymczasem ledwo wytrzymuję, tak mnie boli. Czy znacie jakieś domowe sposoby leczenia takich obrzęków lub jakiekolwiek leki dostępne bez recepty, które mogłyby mi ulżyć w cierpieniu? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
23.03.2013, 21:33
Pewnie to od zęba. Jak masz w domu szałwię to zagotuj, odstaw do wystygnięcia i rób częste okłady. Nie od razu ale powinno pomóc.
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
23.03.2013, 21:54
Nicholas dzięki za radę Przetestuje i napisze czy pomogło
A tak z ciekawości to co to może być za choroba ??
Żadna choroba. Tata miał kiedyś taki obrzęk od bólu zęba. Szałwia się sprawdziła świetnie.
"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
23.03.2013, 22:02
A co do tych okładów to jak mam je stosować, w sensie jak je robić ??
23.03.2013, 22:07
Oj okłady... sorry
Zagotuj szałwię i pozwól żeby wystygła. Płukaj jamę ustną kilka razy dziennie i myślę, że pojutrze już będzie w porządku. "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |