Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Odjechani w Google
Star 
Z ciekawości sprawdziłem sobie kilka haseł w przeglądarce odnośnie chomikuj.pl które może wpisać przeciętny "Kowalski". Ku mojemu miłemu zdziwieniu zauważyłem, że nasze forum występuje na bardzo wysokich pozycjach. Poniżej zamieszczam kilka screenów.

[Obrazek: poz1.jpg]

[Obrazek: poz2.jpg]

[Obrazek: poz3g.jpg]

[Obrazek: poz4.jpg]
[Obrazek: poz5m.jpg]

[Obrazek: poz6x.jpg]

[Obrazek: poz7t.jpg]
  Odpowiedz
Mi osobiscie sie wydaje ze tak to nasza reklama i oczywiscie promocja Forum. Dla mnie to pasuje w dział : Rozwój forum...
  Odpowiedz
Kochani indeksuje nas google, yahoo, alexa bing i cholera wie co jeszcze do tego reklama oraz mailing jesteśmy widoczni w sieci to normalne i cieszące bardzo.
  Odpowiedz
To normalne ;) Dobrze, że tak jest ;)
  Odpowiedz
Wyniki są jakie są - na razie skromne przyznam szczerze w stosunku do zamierzonych planów.
Szczegółów pozycjonowania oczywiście nie będziemy tu zdradzać (...)
Któż to wie jakie oczy oglądają forum Odjechanych...

Nie mniej jednak idziemy powoli, ale konsekwentnie do przodu co nas
bardzo cieszy :)
  Odpowiedz
(21.03.2011, 21:01)admin napisał(a): Wyniki są jakie są - na razie skromne przyznam szczerze w stosunku do zamierzonych planów.
Szczegółów pozycjonowania oczywiście nie będziemy tu zdradzać (...)
Któż to wie jakie oczy oglądają forum Odjechanych...

Nie mniej jednak idziemy powoli, ale konsekwentnie do przodu co nas
bardzo cieszy :)

Adminie, czy mnie oczy mylą? Skromne? 2 miesiące z hakiem działania forum, prawie 1000 użytkowników, co nam daje średnio 15 rejestracji dziennie. W porównaniu z konkurencją która ma ponad rok i 600 użytkowników, jesteśmy potentatem ;) Sam fakt pozycji w wyszukiwarce, mobilizuje do dalszej pracy, a także cieszy oko, ponieważ każdy, nie tylko ekipa, użytkownik wkłada w forum sporo sił. To cieszy najbardziej :)

Odpowiedz
Jak na forum bez optymalizacji to wyniki są bardzo dobre, jest trochę do zrobienia bo trzeba zrobić optymalizację pod SEO, zainstalować moda SEO, skonfigurować htaccess, wygenerować sitemap i wtedy dopiero zobaczycie jakie będą wyniki.

P.S
Jeśli administracja będzie zainteresowana mogę zająć się pozycjonowaniem forum
  Odpowiedz
(21.03.2011, 21:47)tonyviroos napisał(a): ...........zrobić optymalizację pod SEO, zainstalować moda SEO, skonfigurować htaccess, wygenerować sitemap........

Że co proszę??? :) Tonyy, hehe.......nie łatwiej było napisać że też się cieszysz z tego faktu??? :D

Odpowiedz
No przecież napisał, czepiasz się ;)

Poczytaj o tym w google ;) Tam wszystko znajdziesz.
  Odpowiedz
(21.03.2011, 21:29)mabud73 napisał(a): ... Skromne? 2 miesiące z hakiem działania forum, prawie 1000 użytkowników, co nam daje średnio 15 rejestracji dziennie. W porównaniu z konkurencją która ma ponad rok i 600 użytkowników, jesteśmy potentatem ;) ...

Cieszę się, że monitorujesz co dzieje się poza forum Mabud73.
Znajomość "rynku" to ważny aspekt w rozwoju forum.

Tony słusznie zauważył - mod SEO był już w planach i będzie instalowany w niedługim
czasie. Sitemap jest na wyposażeniu więc to również będzie na serwerze, choć
w tym przypadku mapa nie jest aż tak pilna. Sitemap
przyda się na pewno jak forum nabierze ogromnych rozmiarów.

Dzięki Tony za kolejną chęć współpracy. Doceniam Twoje inicjatywy i być może
znajdzie to na forum swoje odzwierciedlenie w odpowiednim czasie...
  Odpowiedz