Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Odwiert kolski. Tunel do piekła?
Odwiert kolski jest to najgłębszy odwiert na Ziemi liczący 12 km.
Jak donosili pracownicy przy 12km temperatura osiągała 1100*C, a mikrofony "niby" rejestrowały dźwięki przypominające jęki ludzkie. Po czym zakończone prace
i całe maszyny wiertnicze zostały zezłomowane.

Co o tym myślicie? nagrania mogły zostać zmanipulowane itp, ale coś mogło być na rzeczy skoro zakończone prace i do tej pory ich nie wznowiono, przecież rozwój maszyn poszedł piorunująco do przodu.

To samo jest z obcą cywilizacją, NASA też coś chyba przed nami ukrywa, nie sądzicie?
  Odpowiedz
Co do odwiertu kolskiego- nie mam bladozielonego pojęcia, co o tym sądzić. Niby mikrofony coś rejestrowały, na YT można było swego czasu posłuchać, z drugiej strony- przecież lód też pracuje, na terenach wiecznie zamarzniętych wcale nie jest cicho. No i fizyka- mamy o niej zaledwie elementarne pojęcie- nie znamy jej w zasadzie dobrze nawet na własnej planecie a już "bierzemy się" za inne... ;)

(29.03.2017, 20:22)WazzUp napisał(a): To samo jest z obcą cywilizacją, NASA też coś chyba przed nami ukrywa, nie sądzicie?
Zależy, co masz na myśli. Obce cywilizacje na bank istnieją- skrajnym egoizmem byłoby sądzić, że jest inaczej. Czy kontaktowały się z nami? Nie wiem, odrobinkę wątpię- jeżeli mają technologie pozwalające na kontakt a my tacy nierozwinięci technicznie... ;) Chociaż przypuszczam, że rzeczywiście nie informują opinii publicznej o wszystkich swoich odkryciach.
  Odpowiedz
Ale z tymi 1100*C przesadziłeś chyba. Z czego musieliby zrobić wiertło, aby umożliwiało wiercenie.  :D Ja słyszałem o około 190*C

A odnośnie odgłosów demonów, to zacytuję ze strony faktu
Cytat:Pod koniec lat 80 w amerykańskiej telewizji chrześcijańskiej TBN pojawiła się informacja, że ZSRR dokopał się do samego piekła. Na antenie zaprezentowano nagranie, który rzekomo zarejestrowały mikrofony naukowców na jednym z odcinków odwiertu. Zawierało ono przeraźliwe hałasy, przypominające ludzkie wrzaski (w rzeczywistości była to ścieżka dźwiękowa horroru). Dziennikarze stacji powołali się przy tym na informację prasową z 1 kwietnia 1989.

Nie zauważyli, że była ona prima aprilisowym żartem. Rozbawiona całą sytuacją para przyjaciół ze studiów – pastor Kich Kuykendall i nauczyciel Aege Rendalen postanowili jeszcze bardziej zadrwić z chrześcijańskiej stacji. Napisali list, w którym Rendalen podał się za doradcę Norweskiego rządu i potwierdził doniesienia o dziwnych zjawiskach, które zaobserwowano we wnętrzu. Dodał również, że wydobywa się z niego światło fluorescencyjne oraz, że w środku dostrzeżono postacie przypominające demony.

Na potwierdzenie swoich słów dodał wycinek z norweskiej gazety, który miał dotyczyć podanych informacji. W rzeczywistości artykuł dotyczył inspektora budowlanego, który narzekał na swoją pracę. Zmyślona historia natychmiast pojawiła się na antenie TBN. Dziennikarze nie zadali sobie nawet trudu, by przekazane materiały zweryfikować. I chociaż Rendalen i Kuykendall kilka dni później napisali, że cała akcja była żartem, stacja nie zdementowała informacji o piekle.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
(29.03.2017, 20:42)Diablo09 napisał(a): Ale z tymi 1100*C przesadziłeś chyba. Z czego musieliby zrobić wiertło, aby umożliwiało wiercenie.  [Obrazek: d.gif] Ja słyszałem o około 190*C
Też prawda. Planowano podobno odwiert na 15 km, ale wg szacunków temperatura tam dochodziłaby do 300 stopni Celsjusza a to tamtym sprzętem by nie wyszło- i tak było goręcej, niż przewidywali.
  Odpowiedz
Nie rozumiem co Ty napisałeś :D Skoro odwiert ma 12km, to skąd pomiary, że przy 14 km było 1100 stopni? Z tego co ja pamiętam, to na samym dole odwiertu skały miały temperaturę mniej więcej 180 stopni, a nagrania, dźwiękowcy potwierdzili, że były sztuczne i pochodziły za jakiegoś horroru. Odwierty przerwano ze względu na braki środków finansowych, a nikt takich odwiertów nie robi, bo nie ma po co. Znajdź inwestora, który wyda ogromną fortunę z czystej ciekawości. Taki odwiert wykonuje się dla czystej wiedzy, ale to są ogromne koszta, nawet jak na dzisiejsze standardy. Dajcie mi 10000000000$, zorganizuję odwiert na 30km.
  Odpowiedz
Literówka 12 miało być, a teraz jak tak dłużej poszukałem to każde inne źródło podaje inne temperatury, głębokości odwiertu, więc nwm która jest teraz prawdziwa.
Przykładowe źródło
  Odpowiedz
Proszę bardzo, tu masz wiarygodne źródła. W bibliografiach z prac znajdziesz inne źródła, a strony internetowe inne niż w domenach .edu traktuj z dużym dystansem, tym bardziej polskie. Artykuły które opierają się zredagowanych fragmentach z innych stron są niemal zawsze zakłamane, a tym bardziej gdy wspominają i piekielnych skowytach. :D

Materiały wiarygodne warte poczytania:
http://adsabs.harvard.edu/abs/2003Tectp.370..177Z
https://www.irsm.cas.cz/materialy/acta_c...sevich.pdf
http://www.queensu.ca/geol/sites/webpubl...logues.pdf
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/dow...1&type=pdf
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości