Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Okładki filmów na chomikuj.
Witam, zastanawiam się skąd użytkownicy chomikuj.pl biorą takie okładki. Istnieje jakiś program do robienia tego typu okładek?

[Obrazek: kwarantanna_2_gregor_01-1313009129.png][Obrazek: post-47854-1265825186_thumb.png]
  Odpowiedz
Istnieje sporo programów, w których można zrobić okładkę, np. Gimp, Photoshop a nawet popularny Nero gdzie w opcjach znajdziesz: 'Nero Cover Designer'. Istnieje również opcja w Deep Burner PRO.

Ashampoo Burning Studio 2009 za darmo dla Czytelników vortalu! http://www.dobreprogramy.pl/Ashampoo-Bur...,9712.html

lub Ashampoo Burning Studio 2010 http://www.dobreprogramy.pl/Ashampoo-Bur...12487.html

Poczytaj tutka na naszym forum: http://odjechani.com.pl/thread-2853.html
  Odpowiedz
Przykłady okładek które podałeś to gotowe szablony do Photoshopa.
Można je znaleźć w sieci i są do pobrania za darmo.
  Odpowiedz
Ta u góry po prawej to jest moja, ale tą zmodyfikował mi kolega. ;)
Mogę zmienić u góry napis informujący jakości filmów czyli np DVDRip, BRRip, BDRip, CAM, TS itd....
Ten szablonik został zrobiony z obrazka png...
  Odpowiedz
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, znalazłem w sieci program który robi podobne okładki nazywa się StarkCovers. [Obrazek: Stark_GUI.png]
  Odpowiedz
i to mi się podoba ;) bo tez zastanawiałem się jak to wszyscy takie ładne mają. Pozdrawiam
[Obrazek: trybiano.gif]
---> Giełda domen <---
  Odpowiedz
(11.08.2011, 15:33)Pf. napisał(a): Dzięki wszystkim za odpowiedzi, znalazłem w sieci program który robi podobne okładki nazywa się StarkCovers. [Obrazek: Stark_GUI.png]

To może kolega się podzieli wiedzą o tym programie i podpowie wszystkim jak dzięki temu programowi robi okładki, bo ja próbowałem i bezskutecznie.
  Odpowiedz
Załóżmy, że chcemy zrobić daną okładkę, szukamy w Internecie plakat filmu i zapisujemy go do folderu Stark Cover 8.2.2009 -> Preview pod nazwą folderbkp, czyli zastępujemy domyślny plakat nowym plakatem.

Otwieramy program i zaznaczamy wszystko tak, jak na obrazku poniżej:

[Obrazek: Bez_tytu_u-1315232289.jpg]

1. Zaznaczamy tylko pierwszą opcję BASE PROFILE, ponieważ tylko ta opcja działa.
2. Tutaj już wybieramy okładki takie, jakie przypadną Nam do gustu.
3. Praktycznie to samo co w punkcie 2.
4. Magiczny przycisk PREVIEW BASE PROFILE ONLY, który tworzy Nam wymarzoną okładkę. ;p

Nasza okładka będzie się znajdowała w folderze Stark Cover 8.2.2009 -> Preview pod nazwą folder przed tworzeniem kolejnej okładki ważne jest, żeby usunąć poprzednią okładkę, albo po prostu zmienić nazwę.

[Obrazek: 1-1315232855.jpg]

Mam nadzieję, że pomogłem, za wszelkie błędy przepraszam.
Pozdrawiam. ;p
  Odpowiedz
Mam problem jak zrobię okładkę i wrzucam na chomikuj to mam całą czarną dlaczego ?
  Odpowiedz
A usunąłeś kanał alfa? (nie znam się na tym )
[Obrazek: 30bl8au.png]
  Odpowiedz