Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Okulary czy soczewki?
Nosicie okulary lub soczewki?
Które z nich są wygodniejsze, modniejsze, praktyczniejsze?
Czy nie odnosicie wrażenia, że okulary są bardziej sexy?

Słyszałem też opinie, że kobiety w okularach są bardziej inteligentne.
Nie wiem czy to prawda - nie sprawdzałem ;)
  Odpowiedz
Zdecydowanie okulary. Są bardziej seksi, dodają uroku i powagi. Nie wiem dlaczego, ale zawsze bałem się kobiet w okularach.
  Odpowiedz
Moim zdaniem okulary.
  Odpowiedz
Jeśli kupi się jakieś ciekawe szkła, oprawki etc. to na pewno uroku dodadzą.
Osobiście noszę soczewki, założę rano, ściągnę wieczorem, czasem idzie zapomnieć, że ma się je w oku.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
A ja uważam że soczewki ;)
Codziennie nowości filmowe, Seriale TV, Gry PC, Bajki i wiele innych
Wejdź do chomika
  Odpowiedz
(07.11.2012, 03:24)admin napisał(a): Słyszałem też opinie, że kobiety w okularach są bardziej inteligentne.
Nie wiem czy to prawda - nie sprawdzałem ;)

No oczywiście, ja noszę okulary :D
A tak na poważnie, nie wiem co to ma do inteligencji, ale i okulary i soczewki mają swoje wady i zalety.

Okulary no niestety jeszcze jakiś czas temu wprawiały niektórych ludzi w kompleksy. Dzisiaj są tak modne, że nawet osoby bez wady wzroku chodzą w "zerówkach". O okulary trzeba dbać, czyścić, odpowiednio przechowywać, ale soczewki wcale nie są pozbawione minusów. Czasami trudno je założyć, szczególnie, jeśli nie ma się w tym wprawy, w zależności od ich trwałości, trzeba je wymieniać (tanie to one nie są), po zdjęciu przechowywać w specjalnym płynie itd.

A do tych co boją się kobiet w okularach - to mają rację Takjest
  Odpowiedz
Absolutnie okulary. Faceci mnie nie interesują, ale panny w okularach - oczywiście fajnych, elegancko dobranych - robią na mnie wrażenie. Podkreślają urodę, rysy twarzy, oczy i tak dalej. One są nie tyle już narzędziem korekcji wady wzroku, co modnym gadżetem. Jeśli soczewki - to podobają mi się takie, które podkreślają kolor oczu, albo w ogóle go zmieniają. Można uzyskać kolor głębokiego błękitu albo kociej zieleni. Miau!:P
  Odpowiedz
Moim zdaniem,to okulary są lepsze od soczewek,sam je noszę to wiem ile na mnie leci dziewczyn:D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
soczewki są wygodniejsze, ale ładnie dobrane okulary uatrakcyjniają :)
  Odpowiedz
Zdecydowanie soczewki. Okulary - jasne. Na uczelnię, zajęcia, do pracy biurowej, ale na co dzień... ciężko to nawet porównywać.
A koszty? Dobrze wychodzą miesięczne, zobacz - bezokularow.pl/soczewki-miesieczne Ale zaczyna się raczej od jednodniowych.
Natomiast też nie jest tak, że okulary wychodzą taniej. Znajdź takiego, który nie musiał ich naprawiać przez dłuższy czas użytkowania albo wymieniać.
Poza tym - soczewki to mega rozwiązanie dla każdego, kto jest aktywny fizycznie.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości