Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Orange free - modemy
Witam.
W ramach dobrej współpracy z orange skusiłem się na wzięcie dla ... "bliskiej znajomej" orange free z netbookiem HP Mini 210 3G.
Umowa i sprzęt w drodze.
Problem polega na tym:
HP Mini ma wbudowany modem do internetu w takim systemie, że w Nowogardzie (zachodniopomorskie) wszystko jest cacy i internet pracuje normalnie. Dziewczyna mieszka 10 km od Nowogardu w małej wiosce, a tam jest możliwy internet tylko poprzez modem CDMA (linia telefoniczna nie wchodzi w rachubę - nie ma telefonu stacjonarnego).
W ofercie nie ma opcji 2 modemy (trzeba wybrać).
Wiem że muszę dokupić modem CDMA.
Proszę o podpowiedzi jaki będzie najlepszy (cena max do 100 zł).
Czy nie będzie konfliktów technicznych po podłączeniu drugiego modemu?
Przepraszam że nie używam fachowej terminologii, nie jestem znawcą w tym temacie.
W razie niejasności i wątpliwości proszę o pytania. Postaram się na wszystkie odpowiedzieć.

Dziękuję za uwagę.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Z tego co wiem przy sprzedaży usługi karta RUIM może być aktywowana tylko z przypisanym do niej modemem, więc jeśli nawet kupisz modem CDMA to usługa nie będzie na nim działać. Kiedyś w orange do CDMA były tylko modemy Axesstela, nie wiem jak jest teraz ale lepiej zapytaj w Orange czy internet zadziała na modemie który dokupisz na własną rękę.
  Odpowiedz
Tony, dziękuję za info. U mnie w Szczecinie działa, bo musi działać.
W środę wybieram na wioskę z wizytą, sprawdzimy jak tam będzie działać. Jeżeli nie, wtedy będę myślał i pytał w orange, jak załatwić ten problem.
:)
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
  Odpowiedz
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości