Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Wychodzi na to że jednak musisz usunąć lub już ewentualnie zamknąć chomika na czas postępowania.
Gdy zgłosisz sprawę do Centrum sporów Allegro to Oni i tak zaproponują Tobie najpierw zgłoszenie tego na policję.
Oni sami Tobie nie pomogą, Oni nie są instytucją charytatywną, która pomaga każdemu w potrzebie.
Bez policji się nie obejdzie ale muszą być jakieś tego konsekwencje.
Najlepiej załóż drugiego ukrytego chomika, przelej mu wszystkie swoje punkty, przenieś tam wszystkie swoje foldery, podmień menu i usuń starego chomika. Po wygraniu sprawy w sądzie będziesz mógł dalej "funkcjonować" tylko nie zmieniaj nazwy nowego chomika na starą gdyż będzie ona "na celowniku".
witam dowiedziałem sie dokładnie w protokole zeznań bedziesz musiał wyjaśnić co to są te punkty i do czego służą i tu jest wtopa możesz to zgłosić ale utoniesz razem z nim
03.10.2011, 11:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.10.2011, 12:01 przez KruchyFix.)
(03.10.2011, 08:33)skrzypas napisał(a): A ja jak zwykle piszę bzdury - no pięknie.
Wychodzi na to że jednak musisz usunąć lub już ewentualnie zamknąć chomika na czas postępowania.
Gdy zgłosisz sprawę do Centrum sporów Allegro to Oni i tak zaproponują Tobie najpierw zgłoszenie tego na policję.
Oni sami Tobie nie pomogą, Oni nie są instytucją charytatywną, która pomaga każdemu w potrzebie.
Bez policji się nie obejdzie ale muszą być jakieś tego konsekwencje.
Najlepiej załóż drugiego ukrytego chomika, przelej mu wszystkie swoje punkty, przenieś tam wszystkie swoje foldery, podmień menu i usuń starego chomika. Po wygraniu sprawy w sądzie będziesz mógł dalej "funkcjonować" tylko nie zmieniaj nazwy nowego chomika na starą gdyż będzie ona "na celowniku".
Boże ty to widzisz a nie grzmisz !! Skrzypas nie (Przepraszami za słowo ale jest użyte celowo aby podkreślić sens mojej wypowiedzi ) ***** głupot, to co ty proponujesz to największy ABSURD o jakim słyszałem, usuniecie chomika a tym bardziej zachomikowanie folderów i tym podobne operacje nie uchronią nikogo przed policja. Policja i tak dojdzie do setna analizując LOGI bazy serwera chomikuj.pl. Defakto twoje rady spowodują taki sam efekt jakby bez usuwania konta zgłosić fakt o popełnieniu przestępstwa przez nieuczciwego allegrowicza na policji. Dlatego moja rada nim coś napiszesz to przemyśl 10 razy sens swojej wypowiedzi a potem pisz bo jak na razie tego nie robisz i wychodzą z tego Absurdy na skalę światową
wstaw mu komentarz uwaga oszust i złodziej nie kupować od niego chomikowych punktów napisac do admina allegro ze zostałeś oszukany na kwote 460 zł to go zablokują kasy i tak nie odzyskasz
Trzeba mieć świadomość ze allegro, jak i wogole handel internetowy między użytkownikami (nie mowie o firmach które sprzedają towary za pośrednictwem internetu – one zwykle nie kantują) sprzyja przekrętom.
Z byłej szkoły znam przypadek ze kolega „A” wpuścił kolegów „B” i „C” na kompa z zalogowanym allegro. Ci mu po kryjomu nakupowali ciągników, traktorów i koparek na kilkadziesiat mln zł. „B” i „C” nie mieli z tego tytułu żadnych nieprzyjemności, oprócz złożenia zeznań. Z kolega „A” nie miałem okazji pogadać od dłuższego czasu, ale prawdopodobnie do dziś biega z tym po sadach.
Najlepiej wogole nie kupować tego typu spraw za pośrednictwem aukcji, były już takie sprawy odnośnie premium w RS, premium w grach browserowych, i masy innej „waluty” na serwisach internetowych. A skoro już ktoś wtopił pieniądze, to raczej ich nie odzyska – poczytajcie sobie o kanciarzach na allegro którzy zamiast laptopa wsadzali do pudelka cegle – kilku wyłapali, ale większość dalej ma się dobrze.
Panowie skrzypas i sensity proszę o ochłonięcie i sprawy prywatne załatwiać poza forum, a nie w postach.
Kolejne słowne przepychanki będą usuwane, a autorzy odpowiednio nagradzani.
Resztę użytkowników zachęcam do kontynuowania kulturalnej dyskusji.