Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Otwieranie plików scenery.exe
Mam problem z otwieraniem plików z rozszerzeniem scenery.exe, aplikacja exe a pps Flash nie otwiera się, dostaję komunikat - "Program może uszkodzić komputer." To się dzieje nie tylko u mnie. Wysłałam ten plik innej osobie i wystąpił ten sam problem: albo występuje duże zagrożenie, albo nie można go otworzyć. Bardzo proszę o poradę. tt11
  Odpowiedz
Może porostu aplikacja uszkodzona, jak i u kogoś innego taki błąd wyskakuje:).
  Odpowiedz
Może nie macie na komputerach antywirusów ? Może zapora pokazuje ten problem ? Może ten plik jest niezaufanym plikiem lub po prostu był ściągany z niezaufanego źródła . :)
  Odpowiedz
Dziękuję za wszystkie oodpowiedzi ale mysle, że przyczyna jest gdzie indziej. Jest taki portal internetowy ROTFL i tam sa umieszczane m/in pliki exe, flash również nie mogę otworzyć, pomimo ze mam zaintalowany program Adobe Flash Player.
  Odpowiedz
Windows Vista i wszystko jasne... 99% internautów powie ci żebyś zrobiła formata albo przesiadła się na Win7. Ja powiem tak: bez "wejścia" na twój komputer i samemu zobaczenia jaki jest problem nie jestem w stanie ci pomóc. Najlepiej poproś kogoś, kto zna się na komputerach w twojej okolicy. Problem ten może być banalnie prosty (np.brak jakiegoś sterownika, albo aktualizacji), albo może być bardzo poważny (brak plików systemowych, dziurawy Windows, wirusy itd.) Decyzja należy do ciebie.
  Odpowiedz
Szkoda, ze sama nie mogę rozwiązac tego problemu niestety az tak sie nie znam na kom. Mimo wszystko dziękuje za pomoc.
  Odpowiedz
Wygląda na to że jakiś program antywirusowy blokuje plik lecz bardziej prawdopodobne
jest że problem tkwi w "zaporze systemowej".

Moja propozycja:
Jeśli plik jest pewny(tz. nie ma wirusów), wyłącz program antywirusowy oraz wszystkie zapory
i zabezpieczenia systemowe - powinno pomóc. Co do Visty system ten fakt był wielkim niewypałem
Microsoftu lecz znam ludzi którzy do tej pory korzystają z tego systemu pomimo jego wielu wad.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Tu nie chodzi o jeden plik ale wszystkie exe, flash, które znajdują sie na stronach internetowych. Masz racje to antywirus blokuje jak go wyłączyłam mogę otworzyć pliki (musze zmienić na inny) Wielkie dzieki
  Odpowiedz