Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

PC nie otwiera USB
Mam w domu dekoder z nagrywarką lecz potrzebny jest pen drive żeby cokolwiek nagrać. Udałem się więc do sklepu i kupiłem pen drive'a 8 GB bo 4 GB to podobno zbyt mało.
Wszystko ok ale do czasu. Gdy wkładam pen drive'a do dekodera automatycznie mnie pyta czy ma zostać sformatowany mój nośnik. Ok sformatowałem, zacząłem nagrywać przez kilka minut po czym zatrzymałem i udałem się z nagraniem do komputera żeby sprawdzić czy to rzeczywiście śmiga. Gdy umieszczam nośnik w gnieździe USB znów pyta czy ma zostać sformatowany tyle że tutaj nawet nie mogę tego ominąć, inaczej nie da rady otworzyć danych.
Po sformatowaniu normalnie się otwiera... tyle że danych nie ma Gniew

Przed nagrywaniem pen drive normalnie był otwierany bez żadnych problemów więc w czym sęk?
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Po pierwsze w jakim systemi plików sformatowałeś pendrive? Propinuje sformatować w systemie NTFS i sprawdzić czy problem się powtarza. Być może dekoder formatuje pendrive że tak powiem nie do końca i komputer automatycznie chce naprawić błąd poprzez format.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Z tego co mi wiadomo a trochę się na tym znam pena 8GB nie możliwe jest sformatować w ntfs bo to za mała pojemność chyba minimum to 16GB pozostaje Fat32

Mam podobny problem z kartą pamięci do fona 16GB pyta czy chcę sformatować klikam nie i czekam z 10s po czym normalnie mogę otworzyć zawartość może i u ciebie da radę tym sposobem
Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
  Odpowiedz
Mojego też nie da się sformatować w NTFS, a mam 8Gb.
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
  Odpowiedz
Tak, formatuje się w FAT32.

closer9 napisał(a):Mam podobny problem z kartą pamięci do fona 16GB pyta czy chcę sformatować klikam nie i czekam z 10s po czym normalnie mogę otworzyć zawartość może i u ciebie da radę tym sposobem
Tyle że u mnie nie ma takiej opcji aby anulować. Jest tylko "TAK" lub "ANULUJ". Dalej nie mogę otworzyć zawartości, dopiero po sformatowaniu otwiera się wyczyszczony pen drive.

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Problem tkwi w Sofcie dekodera, Niektóre dekodery formatuja nosniki danych do formatu danych NSI czego komputer nie potrafi odczytac wiec prosi o ponowny format.
  Odpowiedz

Odpowiedz
  Odpowiedz
(08.12.2012, 23:14)Czarna_Owca napisał(a): Mojego też nie da się sformatować w NTFS, a mam 8Gb.

Może na początek powiem Wam czemu powinno się takie pendrive formatować pod Ntfs. Jeśli używasz pena w dekoderze pewnie nagrywasz na niego duże pliki. Struktura fat32 pozwala na zapisywane pliku o maksymalnym rozmiarze 4 GB. Dlatego warto go przeformatować.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości