Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

PS3 czy XBOX360
Witam. Zastanawiam się na zakupem PS3 lub Xbox360.
Jako, że byłaby to moja pierwsza konsola, to jestem zielony w tych sprawach.

Szukam konsoli przerobionej (by piraty na niej działały w sensie single)

Czego wymagam od konsoli?

1.Przeglądarka internetowa - możliwość przeglądania stron w internecie
2. Stabilność - czyli by się łatwo nie psuła.
3. Jakość gier
4. Pady - który dla Was jest lepszy.
nie wiem co można jeszcze, więc wymieniajcie swoje opinie.
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
Przeglądarka internetowa - ta od ps3 radzi sobie z flashem - można oglądać filmy np. na cda.pl
Stabilność - ps3 :)
Jakość gier - oceniam ją na bardzo dobrą
Pady - w zależności jaki wolisz :)

Osobiście posiadam i PS3 i PS1 i Xbox 360 więc powiem tak. Pad bardziej lubię od PS3 - z przyzwyczajenia do ps1 i paru padów do pc o podobnym kształcie. Xbox ma Kinecta, co jest dość fajnym dodatkiem. PS3 ma darmowego neta, tvn player i youtube masz za darmo :) Xbox ma tak, że usługi sieciowe są płatne,... Przejdź się do media marktu lub podobnego i potestuj pady - od nich zależy wygoda grania.
  Odpowiedz
warto kupować ps move? I czy są dostępne na którąś z konsol gry dla dzieci (dziewczynka, 9 lat)?
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
Move posiadam, dla dziewczynki... Może tańce ? Just dance oraz Dancestar party.
Wonderbook + gry do tego?
Dla dziecka lepszym wyborem raczej będzie xbox - kinect lepiej się do takich gier nadaje. Ale np. w sporty lepiej się gra na ps3 - dokładniejsze jest sterowanie
  Odpowiedz
Miałem styczność z obiema konsolami i zdecydowanie przyjemniej grało mi się na padach xboxa.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Pady nie mają większego znaczenia. Do PS3 macie tyle dostępnych niestandardowych, że głowa boli. Każdy znajdzie taki jaki mu pasuje. Miałem styczność z obiema konsolami, ale gram głównie na PC. Mi konsole nie robią różnicy. Co do nowych, to już wybrałbym PS4, bo te ograniczenia na X'sie są straszne. Pewnie jednak OS z xboxsa one by mi bardziej pasował.
  Odpowiedz
Ja grałam na ps3 i na xbox. Mam ps3, ale wydaje mi się, że co do wyboru to jest to kwestia przyzwyczajenia.
Na obie konsole jest sporo gier dla dziewczynki w tym wieku. W przypadku ps3 - move jak najbardziej, ew. też wonderbook. Polecam też grę Little Big Planet - przypada dzieciom do gustu :)
  Odpowiedz
Posiadam obie konsole.
PS3 jest minimalnie, ale jednak wg. mnie lepszy: ma bluray, i takie aplikacje jak ipla, czy tvn player. Na xbox 360 tego nie ma.

Jednak jeżeli chcesz mieć konsolę przerobioną i nagrywać do niej gry to zdecydowanie xbox. Ma słabsze zabezpieczenia i płytka kosztuje ok.7-9zł, a na ps3 to wydatek rzędu 20zł. No i przerobienie xbox'a jest znacznie łatwiejsze niż ps3.

Jak chcesz xbox'a, to kup oryginalnego (nie przerobionego) i zanieś do przerobienia (koszt to ok. 50zł)

PS: Przerobiona konsola nie idzie w parze z internetem i graniem multiplayer oraz połączeniem z XboxLive (w przypadku xbox), czy PlaystationNetwork (w przypadku PS3), ponieważ grozi zablokowaniem konta i konsoli, utrata gwarancji oraz podczas aktualizacji systemu usunięcia przeróbki.

A i jeszcze jedno :D:
-na PS3 (no i zresztą PS4) jest fatalne kupowanie gier przez internet (chodzi o zapłacenie i pobieranie na dysk). Mi gra ważąca 18GB pobierała się ponad 12h. Taka firma, a serwery mają jak w średniowieczuAuc

Odpowiedz
Jak dla mnie xbox, fajniej się gra i pady wydają się wygodniejsze.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości