Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pan Berbelek :)
Przedstawiam Wam Pana Berbelka :)

Od zawsze uwielbiałam wszelkie gryzonie, a na punkcie chomików miałam wyjątkowego fioła, przewinęło się ich tyle przez mój dom, że ciężko zliczyć. Parę ładnych lat temu dałam sobie jednak spokój, te małe stworzonka żyją bardzo króciutko i za bardzo przeżywałam śmierć każdego z nich...

Aż tu w tym roku moje przyjaciółki zadecydowały za mnie i w prezencie urodzinowym dostałam tego właśnie berbecia. Natychmiast został ochrzczony jako Pan Berbelek i tak zostało do dzisiaj - nie zmienię mu przecież imienia tylko dlatego, że okazał się dziewczynką... ;)

Wszędzie go pełno, uwielbia słodkości, gryzienie kanapy i całonocne szaleństwo w kołowrotku. Pomimo tego, iż nigdy nikogo nie ugryzł i nikomu krzywdy nie zrobił (nie licząc jednej upolowanej muchy), mój ojciec wciąż patrzy na niego podejrzliwie twierdząc, że "ta bestia" ma złe zamiary wobec niego. Bawi się z nim, kiedy myśli, że nie widzę. ;)

A to właśnie mój dziubuś:

[Obrazek: Berbelek%252520%25252858%252529.JPG]
[Obrazek: Berbelek%252520%25252851%252529.JPG]
[Obrazek: Berbelek%252520%25252828%252529.JPG]
  Odpowiedz
Ja kiedyś miałem Chomika. Żył tylko 3 lata. Mój gryzoń tylko spał i spał

(nie licząc jednej upolowanej muchy)
To mnie rozwaliło ? ^^ Jak on ją złapał ?
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz
Pewnie w dzień spał, a buszował w nocy, chomiki już tak mają. ;)

A co do muchy - wleciała mu do klatki, siadła sobie na trocinkach i łaziła. Berbelek zastygł bez ruchu, przyczaił się i czekał... aż w pewnym momencie błyskawicznie zaatakował, niczym lew na polowaniu rzucił się na ofiarę i zamordował owada, a trwało to dosłownie ułamek sekundy. Chwilę pobawił się muszymi zwłokami i pożarł truchło. To był piękny widok. :D
  Odpowiedz
Pewnie mu nie dałeś jeść dlatego tak polował na tą muchę :D
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
  Odpowiedz
(28.07.2011, 23:17)metis napisał(a): Pewnie mu nie dałaś jeść dlatego tak polował na tą muchę :D

;)

Jedzenia to on ma pod dostatkiem, instynkt drapieżcy się w nim obudził po prostu. ;)
  Odpowiedz
Właśnie widać po twoim avatarze :D
[Obrazek: avatar_1974.jpg?dateline=1307654021]
  Odpowiedz
(28.07.2011, 23:49)metis napisał(a): Właśnie widać po twoim avatarze :D

Ale co, jak? Instynkt drapieżcy chomika, czy moją płeć? :P
Bo w awatarze to ja mam mojego ukochanego aktora. ;)
  Odpowiedz
Instynkt drapieżcy chomik.
Chyba z Berbelkiem walczyłeś.
Twarz[Avatar] vs Chomik
:D
  Odpowiedz
No kurczę, znowu robisz to samo! :P

(29.07.2011, 00:20)metis napisał(a): Instynkt drapieżcy chomik.
Chyba z Berbelkiem walczyłAś.
Twarz[Avatar] vs Chomik

Dostrzeż wreszcie we mnie kobietę, proszę. :placz ;)

A Berbelek to niespotykanie spokojny chomik!
No, może nie taki spokojny, ale z pewnością niegroźny, takiego spustoszenia nie poczyniłby na niczyjej twarzy. :D
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości