Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Papryka po grecku
#1
Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie (25 dag) greckiego sera solankowego, np. halloumi, pół pęczka oregano, 1 gałązka rozmarynu, 8 łyżek oliwy, 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu, 4 podłużne papryki, kilka ostrych marynowanych papryczek, długie drewniane patyczki do grillowania

1. Serek solankowy pokroić na osiem szerokich pasków. Listki oregano oderwać od gałązek. Rozmaryn porwać na kawałeczki. Oliwę wymieszać z ziołami oraz grubo mielonym pieprzem. Aromatyzowaną oliwą skropić paski sera i odłożyć na 30 minut.

2. Podłużne papryki rozciąć wzdłuż na pół, usunąć środki z pestkami, opłukać i osuszyć. Do każdej połówki papryki przymocować patyczkiem pasek zamarynowanego sera. Tak powstałe szaszłyki ułożyć na rozgrzanym ruszcie (dopiero, gdy mięsa zostaną upieczone). Grillować około 5 minut. Podawać z ostrymi marynowanymi papryczkami.
  Odpowiedz
#2
A jak wygląda taka papryka po grecku? Oczywiście już przygotowana :)
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
  Odpowiedz
#3
(05.11.2011, 00:51)aisha napisał(a): A jak wygląda taka papryka po grecku? Oczywiście już przygotowana :)

Niestety nie posiadam zdjęcia wykonanej potrawy.
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Papryka faszerowana mięsem mielonym i serem Kucharek 3 4 832 14.03.2013, 16:13
Ostatni post: Vilandra
  Papryka w oliwie mabud73 0 2 476 11.03.2011, 18:35
Ostatni post: mabud73

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości