Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pegasus - stare dobre czasy :D
Dziś trafiła do sprzedaży konsola Retron 5. Miłośnicy starych gier pewnie się ucieszą.

Cytat:Retron 5 umożliwia uruchomienie gier z oryginalnych nośników. Do pięciu slotów zmieszczą się kartridże z takich konsol jak: Nes, Famicom, SNES, Super Famicom, Sega Master System, Sega Mega Drive, Sega Genesis, Game Boy, Game Boy Color i Game Boy Advance. Urządzenie posiada także wejście na kartę SD, dzięki której zapiszemy stan gry w dowolnym momencie.

Całość tutaj http://tech.wp.pl/kat,1009793,title,Retr...omosc.html
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Pegasus, dowód na to jak klon konsolki Nintendo zdobył większą popularność niż oryginał.
Oczywiście jak większość z Was też posiadałem tą konsolkę, pamiętam jak cisnęło się w Tanki na
dwie osoby ahh to były czasy. Jedyną rzeczą jaką ciągle wymieniałem były pady - zużywał się w mgnieniu
oka i odmawiały posłuszeństwa. Na szczęście na "psim targu" kosztowały one grosze więc nie było problemu,
nie to co teraz że pad do PS4 kosztuje 250 złotych. Pomyśleć że tego potwora napędzał 5 Mhz procesor
w rozdzielczości 256x240, w 64 kolorach. Dawno to było, dawno.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Polecam sobie pograć na phonie w NES Emulator ;) Stary pegasus na ekranie telefonu :)

Odpowiedz
Muszę przyznać, że od dziecka uwielbiałam gry. Szczególne zamiłowanie zawsze miałam do przenośnych konsol. Zaczęło się od klockowatego Game Boy'a z szaro-zielonym ekranem, na którym młóciłam Maria po setki razy od początku do końca, później przyszedł czas na Game Boy Advance SP i na koniec przeszłam do pierwszego przenośnego PSP, gdzie znowuż maniacko grałam w GTA Liberty City Stories. Do tej pory pamiętam moją fascynację tym, jak wielki postęp graficzny nastąpił pomiędzy Game Boyem, a przenośnym PSP.

Troszkę zeszłam z tematu hehe :P

Jeżeli chodzi o Pegasusa to spędziłam przy nim masę godzin, nie przeważały one jednak nad czasem spędzonym na dworze z dzieciakami :) Moi rodzice również zapalczywie grali na konsoli, aż do przegrzania ładowarki :D

A więc to były moje ulubione gry:

Adventure Island II
[Obrazek: nes-adventure-island-ii-autor-4049.jpg]

Championship Lode Runner
[Obrazek: Championship-Lode-Runner-J-T-Rus-by-Cool...-45-11.jpg]

Bugs Bunny Crazy Castle
[Obrazek: 54994-Bugs_Bunny_Crazy_Castle,_The_(USA)-2.jpg]

Ice Climber
[Obrazek: iceclimber_040204_000-795070_640w.jpg]

oraz Excitebike
[Obrazek: tn_565_11256611746.jpg]

Jako ciekawostkę mogę dodać, że w grze Mario Kart 8 na Nintendo Wii U zrobili jedną planszę na wzór Excitebike :D

Ciekawa jestem które z wymienionych gier przeze mnie znacie?
  Odpowiedz
Dobry gust moja droga! Dobry! :D
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Pamiętam dyskietkę Złota Piątka Dizzy i Big Nose
  Odpowiedz
Uwielbiałam grać w "Mario" ale i tak nigdy nie skończyłam tej gry. :D Innych gier nie miałam w posiadaniu.
  Odpowiedz
Jak Mario od początku do końca przeszedłem dwa razy, pamiętam jak dziś, byłem maniakiem pegasusa. Masę czasu przy tym przesiedziałem.
  Odpowiedz
"Zwykłe" Mario na pegazusa jest banalnie proste w porównaniu do japońskiego sequel'a Mario Bros. 2 Połamany
Dojście do piątego świata w dwójce zajęło mi jakieś 5-6 godzin, na szóstym się poddałem. Z tego co widziałem na YT siódmy i ósmy jeszcze bardziej hardcorowy.
Ta gra została wydana tylko w Japonii, z obawy że tak wysoki poziom trudności mógłby negatywnie nastawić europejczyków i amerykaninów do postaci Mario.

Polecam zrobić sobie takie dłuższe posiedzenie przy tej wersji i sprawdzić do którego świata jest się wstanie dojść. Oczywiście bez restore point'ów ;)

Odpowiedz