Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pierścień, obrączka, sygnet u mężczyzny
Minęło trochę czasu, ostatnio sobie przypomniałem o tym pierścieniu i wszedłem na allegro. Akurat była promocja -25% i tak jakoś... zamówiłem. Wersja oryginalna, jak na fotce wyżej, w pierwszym poście. Nie chciało mi się już z własnym grawerem kombinować, a Tolkienowa wersja wygląda naprawdę ładnie. Bałem się, że będzie za mały bo miara jubilerska u sprzedawcy przewidywała max 29 (22mm średnicy), ale pasuje. Ogólnie jestem zadowolony, całość prezentuje się naprawdę elegancko.
  Odpowiedz
Biżuteria u mężczyzn ogólnie mi się podoba, subtelna oczywiście. Grube łańcuchy i bransy kojarzą mi się raczej z wiejskimi zabawami. Taka obrączka jest przyjemna dla oka. A ten grawer ładnie na niej wygląda. :)

Też lubię WP. :P
  Odpowiedz
Ja myślę nad takim zakupem w niedalekiej przyszłości :P

[Obrazek: 3891739546]

Ale nie jestem przekonany :D Ta twoja jest spoko :)
A we mnie samym wilki dwa oblicze dobra oblicze zła
walczą ze sobą nieustannie wygrywa ten, którego karmię
  Odpowiedz
Taka oponka jest bardziej młodzieżowa. :) Srebrna, czy złota obrączka pasuje bardziej do dorosłego mężczyzny, a zwłaszcza w połączeniu z eleganckim ubiorem.
  Odpowiedz
LadyPiano napisał(a):Taka oponka jest bardziej młodzieżowa. Usmiech
Uwierz, że i 40- i 50- letni faceci noszą takie rzeczy, zwłaszcza zimą :). Sama znam kilku z Pewnego Klubu Motocyklistów, którzy noszą coś w takim stylu (chociaż mają własny wzór) dla podkreślenia swojej pasji i przynależności. To ich nieoficjalna, ale bardzo fajna tradycja. :)
  Odpowiedz
obrączka spoko, ale duży sygnet mnie trochę odrzuca ;)
  Odpowiedz
snowy napisał(a):obrączka spoko, ale duży sygnet mnie trochę odrzuca

Dlaczego? Staroświecki? Moim zdaniem nie ma co przypisywać takiej wagi do przedmiotu, który ktoś nosi. Sygnet często jest symbolem czegoś u właściciela, nie można mierzyć takiej osoby własną miarą.

Co rozumiesz przez to co napisałaś?
  Odpowiedz
Kwestia gustu, Swordancer.
Dziwi Cię to?
Nie można mierzyć innych własną miarą.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Być może, a i być może co innego, dlatego zapytałem o co konkretnie chodzi. Gdyby sygnet był z symbolem szatana, to faktycznie można się przestraszyć faceta, ale fakt, wolny wybór. Dla przykładu w ogóle nie zwracam uwagi na palaczki w oczywistym kontekście, nienawidzę tego. Może kogoś odstraszają sygnety... Mysli
  Odpowiedz
snowy napisał(a):obrączka spoko, ale duży sygnet mnie trochę odrzuca
Zgadza się, mam podobnie, z obrączki jestem zadowolony, ale w sygnecie się nie widzę.

Z perspektywy czasu mogę Wam powiedzieć, że to, o co obawiałem się najbardziej, kompletnie zanika w praktyce. Nie chciałem, aby grawer jednoznacznie kojarzył się od razu z majstersztykiem Tolkiena, lubię Władcę Pierścieni, ale jednak jeśli chodzi o biżuterię, wolałem pozostać na neutralnym gruncie, bez żadnych odniesień. Dlatego też zastanawiałem się nad własnym tekstem w podobnej czcionce, ale i tu pojawiał się sprzeciw, nie chciałem kombinować, obrączka miała po prostu ładnie wyglądać, a ta "czarna mowa" naprawdę dobrze się prezentuje. Kupiłem, o czym już wiecie, i w praktyce problem ten zupełnie znika. Grawer jest subtelny, całość wygląda elegancko, na pewno dużo ładniej niż surowe srebro lub na przykład - imiona zakochanych, chociaż to tylko moje subiektywne zdanie.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości