Jakiś czas temu postanowiłam zająć się chomikiem. Godziny spędzone na chomikowaniu plików, porządkowaniu folderów, układaniu wszystkiego na kategorie. Toplisy, licznik, menu, strefa vip, przygotowanie i rozsyłanie reklam oraz cała masa związanych z tym pierdół zajmowały po kilka godzin dziennie. Zaczęłam reklamować chomika, w ciągu jednego dnia zdobył więcej punktów niż przez ten cały rok od chwili jego założenia. Spodobało mi się to i chomikuj.pl pożerało kolejne godziny mojego cennego czasu.
Wczoraj zastanowiłam się, po co to wszystko robię? Teraz, kiedy nie ma już programu partnerskiego, nie mam się co spodziewać jakiś profitów z tej działalności, ale przecież najpopularniejsze chomiki, takie jak Azazelangel2000 czy Massive-X nadal zawzięcie reklamują swoje konta. Ja dołączyłam do tego pędu stada, ale zastanawia mnie: po co?
Może was to zdziwi (a nawet rozśmieszy), ale zaledwie kilka dni temu dowiedziałam się, że chomikowe punty są sprzedawane na allegro
I tu moje pytanie: Czy te popularne chomiki spędzają w sieci długie godziny, po to, by sprzedać punkty? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że utrzymują konto Maniac i setki użytkowników online, tylko dla własnej satysfakcji. Dla przyjemności tego nie robią. Po co więc?
Tak jak w temacie: Po co mi ogromna ilość punktów i popularność mojego chomika? Czyżbym ja tutaj czegoś nie rozumiała?
Jeśli oni robią to tylko dla samego robienia, to niestety ja nie mogę sobie pozwolić dalej na taką bezproduktywną stratę czasu. Jeśli już spędzam godziny przed monitorem, to chce coś z tego mieć. Co oni mają z całodziennej reklamy i poświęconego czasu? Uświadomcie mnie jeśli możecie...