Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Podziel się na: ...
Od dziś możecie dzielić się ze swoimi znajomymi wątkami z forum Odjechani.com.pl
za pomocą ikonek społecznościowych. Przyciski dostępne są w każdym wątku:

[Obrazek: spolecznosciowe.jpg]

Owocnych dyskusji :)
  Odpowiedz
Gdyby nie ta informacja to szczerze nawet bym tego nie zauważył.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
(18.10.2011, 22:14)skrzypas napisał(a): Gdyby nie ta informacja to szczerze nawet bym tego nie zauważył.

To bardzo dobrze!
Najważniejsza jest treść na forum.
Takie rzeczy jak ikonki społecznościowe nie mogą zbytnio absorbować uwagi czytelników.
Ten kto posługuje się takimi portalami jak w tych ikonkach, znajdzie je sobie
bez problemu.
  Odpowiedz
Jak dla mnie zbędny dodatek, strasznie spowalnia pracę forum na wolniejszych komputerach (czasem powodując zawieszanie się systemu) - wiec posiadacze wolnych komputerów lub łącz internetowych odejdą z forum przez właśnie funkcjonalność forum co defakto przyniesie w przyszłości więcej strat niż korzyści dla samego forum, Dlatego jestem na nie jesli chodzi o ten dodatek.
  Odpowiedz
sensity napisał(a):strasznie spowalnia pracę forum na wolniejszych komputerach (czasem powodując zawieszanie się systemu)

Nie rozumiem. Wczytywanie się skryptów na stronach nie ma żadnego wpływu
na prędkość działania komputerów.
Jeżeli czasem zawiesza Ci się system, na pewno nie jest spowodowane to działaniem skryptu
zmieniającego obrazki bowiem w tym skrypcie prawie nic nie ma. Zwykły kod zmieniający
obrazek po najechaniu myszą.

Reszta to przecież same linki.

Przed chwilą zmieniłem wywołanie skryptu, aby następowało na samym końcu po wczytaniu
całego wątku. Nie ma więc mowy o spowalnianiu forum, a już na pewno Twojego komputera.
Z tym ostatnim nie ma to przecież żadnego związku.

Odnoszę wrażenie sensity, że nie bardzo wiesz o czym piszesz i po prostu nie darzysz sympatią
portali społecznościowych - stąd Twój post.
Prosiłbym Cię o odrobinę wyrozumiałości ponieważ forum nie jest tylko dla jednej czy dwóch
osób, ale dla wszystkich.

Ikonki społecznościowe zostały umiejscowione tak, aby nikomu nie przeszkadzały
i nie absorbowały niepotrzebnie Waszej uwagi.
Liczę na zrozumienie.
  Odpowiedz
sensity napisał(a):...dodatek, strasznie spowalnia pracę forum ... posiadacze wolnych komputerów lub łącz internetowych odejdą z forum przez właśnie funkcjonalność forum co defakto przyniesie w przyszłości więcej strat niż korzyści...

Ja ma łącze 512kbit i nie zauważyłem różnicy.
Mam komputer sprzed 7-miu lat z jednordzeniowym procesorem i również nie zauważyłem różnicy.

Komputery z Ery Pentium III i niższej nie powinny już być podłączane do internetu bo tam wszystko pracuje wolno.
Pentium IV jeszcze to pociągnie bo sam mam drugi PC PIV 2GHz i wszystko działa płynnie.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości