Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Policja w związku z chomikuj.
no dobra, ale co powiedział Yy? Umówił się z Tobą na komisariat, czy co?

Odpowiedz
Tata odebrał.
Umówił się z nimi na jutro.
Ale ja nie mogę przyjść bo szkoła, to idzie mój brat.
  Odpowiedz
Jeżeli to rzeczywiście jest prawda i chcesz się bronić, to masz dwie opcje:
a)
Wyczyść cały komputer, wszystkie logi następnie internet wi-fi udostępnij bez hasła dla wszystkich obok. Na policji możesz się wszystkiego wyprzeć i powiedzieć, że to nie twoje konto "Ja nawet nie wiem, co to Chomikuj" :), a ojciec doda "Internet był dostępny publicznie". Przyjdą do domu sprawdzą, zobaczą, żę internet jest dla wszystkich i jesteś obroniony.
b)
Przyznanie się do winy, ale jednocześnie podkreślając, że nie miało się świadomości czynów.

W opcji pierwszej dużo ryzykujesz, ale jak ci się uda jesteś wolny.
W opcji b) musisz się z góry przyznać, ale ew. mniej stracisz niż przy ryzyku z pierwszej.

Odpowiedz
A jeżeli na chomiku miałem ustawioną opcję, że ktoś mógł wrzucać pliki na mojego chomika, i ktoś wrzucił. To kto odpowiada za to?
  Odpowiedz
No ty, bo to ty przyzwalasz na wrzucanie na własne konto ;)
Mogłeś plik usunąć, albo zahasłować folder, ew. ukryć.
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
Ale przecież to ktoś inny rozpowszechniał dany plik. Nie ja.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Nawet jeżeli ktoś inny wrzuci, to na chomikuj zostaje po tym ślad w logach, więc by doszli, czy to ty, czy nie. O ile się nie mylę, to też taki plik wrzucony ma pod sobą info "Dodane przez...".

Odpowiedz
  Odpowiedz

Odpowiedz