Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Policja w związku z chomikuj.
Ogólnie nie polecam teraz w tym czasie mieć swojego chomika ,ponieważ policja głownie ściga teraz za udostepnianie/uploadowanie plików z pawami autorskimi czyli filmy,muzyka itd.... . Plus do tego jeśli wrzucasz muzykę ZAIKS może do ciebię się do czepić o prawa autorskie.
  Odpowiedz
Dobra, troszkę mnie tu nie było, ale mogę powiedzieć o co chodziło.

Byłem wezwany jako świadek. Wypytywali mnie o inny film niż chodziło w tej wiadomości.
Pytania jakie były to:
Czy korzysta ktoś z tego pc oprócz mnie,
Czy dawałem go kiedyś komuś,
Czy są różne konta,
Czy Wi-fi jest zabezpieczone,
Czy na chomika ja to wrzuciłem..

I takie o pytania.

Ale tak jak napisał kolega wyżej. Lepiej na jakiś czas zawiesić chomika (Konto zabezpieczyć hasłem) ponieważ w naszym kraju chcą się wziąć za nielegalne rozpowszechnianie :)
  Odpowiedz
A czy musiałeś zapłacić jakieś odszkodowania? Jak się sprawa zakończyła?

Odpowiedz
Nic nie musiałem płacić ponieważ byłem tylko świadkiem.
Nie wiem czy sprawa się zakończyła, bo powiedzieli, że w razie potrzeby będą mnie jeszcze wzywać.
  Odpowiedz
Przenoszę do: "Ciemna strona mocy".

Odpowiedz
Coś nowego. Zabrali mi komputer do gdańska
  Odpowiedz
Rozumiem, że komputer czysty jak łza?
  Odpowiedz
W połowie. Bo jeżeli chodzi o ten film to nigdy go nie było na moim PC. Wrzuciła mi go jakaś inna osoba (więc chyba ja nie ponoszę za to odpowiedzialności?)
Ale jeżeli chodzi o Windowsa to już jest pirat. Ale mówili że będą się skupiać na tym filmie

Jeżeli wrzuciła mi go jakaś inna osoba na mojego chomika(folder miał możliwość żeby każdy dodawał pliki) to ja mogę spać spokojnie?
  Odpowiedz
Jeżeli wrzuciła go inna osoba, to w opisie tego filmu powinno na dole pisać "dodany przez...."

Odpowiedz
Na przyszłość radzę szyfrować wrażliwe dane, ew. całe dyski ;)
  Odpowiedz