Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Pomoc dla chorej Lenki
Witajcie! Nie raz udowodniliśmy już, że jako forum, stanowimy wielką siłę przebicia. Często pomagamy sobie nawzajem i niesiemy pomoc potrzebującym. Dziś to ja piszę do Was z pewną prośbą. Siostra mojej dziewczyny jest chora, cierpi na zespół wad wrodzonych, przez co nie rozwija się prawidłowo. Lenka, bo tak na imię ma dziewczynka, w tym roku skończy 4 lata. Wymaga ona stałej opieki, rehabilitacji, pomocy farmaceutycznej i po prostu wielkiej miłości, którą na szczęście zapewnia jej rodzina. Koszta reszty są kolosalnie wysokie, dlatego jej rodzice musieli szukać pomocy zewnątrz. Mała zarejestrowana jest w fundacji, dzięki której możecie wysyłać na nią 1% swojego podatku. Każda pracująca osoba, Wasi rodzice, znajomi, którzy rozliczają się z państwem, wszyscy mogą pomóc za darmo. Jeden procent, który odlicza się w tym przypadku, to część z zysku państwa, które i tak zabiera lwią część naszych dochodów, a już na pewno jedną z największych w Europie. Nie robiąc nic, nie przeznaczając swojego 1% na żaden szlachetny cel, oddajemy go państwu, zatem przepada on tak, czy tak. Poniżej zamieszczam apel przygotowany specjalnie dla Lenki, w którym widnieje dokładna instrukcja wypełnienia dokumentu. To naprawdę chwilka poświęconego czasu, a dzięki Waszej zbiorowej pomocy, dziewczynka może mieć zapewnione wiele godzin bardzo pomocnej rehabilitacji :)

Wielu z Was, to osoby niepełnoletnie, bezrobotne, czy uczące się, jednak Wasi rodzice, najbliżsi, znajomi... Powiem krótko, możecie zdziałać cuda, jeśli tylko chcecie! :)

Odjechani, pokażcie, że potraficie się zebrać do kupy i pomóc w potrzebie. Każdy może przyczynić się do poprawy zdrowia mojej szwagierki! Liczę na Was, Kochani!

Z góry dzięki! :)

Obecny apel 2015

[Obrazek: 2nlv1u.jpg]

Starszy apel

[Obrazek: e10s.jpg]
  Odpowiedz
Przyłączam się do tej pomocy dla Lenki, ponieważ byłem podobnej sytuacji, a były takie osoby, które były ze mną i podtrzymywały mnie na duchu.
po zabiegu moim postanowiłem pomagać ludziom, wiem że moja pomoc jest nie wielka, ale chociaż zrobię co w mojej mocy;)
Jeśli chcecie pomóc, to przyłączcie się do tej pomocy.
Kiedyś my, znajdziemy się w tej sytuacji co ona i będziemy potrzebować pomocy, dlatego warto pomagać;)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
Postaram się pomóc. I tak nie oddaję na nikogo swojego 1%. ;)
  Odpowiedz
Nie ma sprawy ;)
  Odpowiedz
Dzięki wielkie! :)

Co z resztą ferajny? Pomożecie? :)
  Odpowiedz
Gadałem z rodzicami :)
Na mnie też możesz liczyć przy rozliczeniu.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Podam do swojego biura informację by przekazać ten 1% :)
Free Your Mind!
  Odpowiedz
Jesteście wielcy! Każda pomoc się liczy :)

Dzięki!
  Odpowiedz
W sposób opisany wyżej pomóc nie mogę, ale będę rozpowszechniał tą informacje.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
Zawsze możesz powiedzieć o tym rodzicom, rodzinie, czy dorosłym i pracującym znajomym ;) Dzięki, Paweł!
  Odpowiedz