Znacie jakieś dochodowe zajęcia, które mają jeszcze szansę na zaistnienie - zarobek?
Pomysł na biznes internetowy
|
11.11.2011, 00:57
Szukam pomysłu na biznes w Internecie. Myślałam o programach partnerskich, ale to chyba bardziej rozwijanie komuś interesu, a mi chodzi o coś naprawdę własnego.
Znacie jakieś dochodowe zajęcia, które mają jeszcze szansę na zaistnienie - zarobek?
Niedobrze, gdy rozum jest specjalistą od krótkich dystansów.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
11.11.2011, 01:10
Ja znam jeden, który mam do tej pory i jest niezawodnym stałym pasywnym przychodem..
Jednak rozwijając go normalnymi sposobami po roku może zacznie zwracać Ci się na net. Jak poświęcisz więcej czasu może wyrobisz sobie ze 200zł miesięcznie pasywów. Do takiej kwoty potrzebne Ci jest ok 3000 poleconych ( Trzeba brać pod uwagę oczywistą prawdę, że 80% do 90% to martwe duszę wcześniej czy później. Piszę o tym ponieważ sam mam to ponad rok i zbliżam się do 2000 poleconych. Ostatnio jednak poznałem sposób (tajny) na tyle, że w sprzedaży go nie ma. Aby rozbujać to do setek nowych poleconych dziennie.. Jestem w trakcie "montażu systemu" Cdn.. Zainteresowanych zapraszam do rozmowy.
Szczerze? Jak słyszę "polecany" lub "polecony" od razu śmierdzi mi tu programem partnerskim i nabijaniem komuś kieszeni. Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy. To ja chce być tą kieszenią. Chodzi mi o własny biznes, a nie zabawę w nabijanie komuś kieszeni. Nie jestem pewna czy się zrozumieliśmy. Jak ja coś źle zrozumiałam popraw mnie.
11.11.2011, 14:43
Czy ja dobrze rozumie ? Chcesz żeby ktoś dał Ci pomysł na coś na czym będziesz mogła zarabiać ??
A może jeszcze biznes plan mam Ci napisać i złożyć wniosek o dotację ? Czy Ty przypadkiem nie przesadzasz ? Nie wysilisz się sama tylko zakładasz tematy w których chcesz żeby ktoś dał Ci coś na czym będziesz mogła zarobić.
11.11.2011, 20:09
Kolego ja ma Cię już serdecznie dosyć na tym forum. Nie chcesz się udzielać to się nie udzielaj ok. Wiesz, ludzie rozmawiają w Internecie o pomysłach na biznes, wymieniają się doświadczeniami itd. Czy Tobie wszystko trzeba tłumaczyć jak dziecku? Nie chcę żebyś zabierał głos w moim wątku więc poszukaj sobie innego rozmówcy - najlepiej Pana Google. Obaj się doskonale dogadacie.
Kasztelan7 - podziel się swoimi doświadczeniami. Co miałeś na myśli?
11.11.2011, 20:52
Koleżanko wybacz ale to forum nie jest Twoje i nie będziesz mi ustalała tutaj reguł, trochę już tutaj jestem i najbardziej czepiającą się osobą na Tym forum jesteś TY (ja jestem po tobie
![]() Była już tutaj jedna taka "mądra" co swoje reguły ustalała i jakoś jej się to nie udało. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię więc ją wyraziłem, w biznesie mam spore doświadczenie i wiem też kto za darmo udziela porad biznesowych. Nikt Ci nie da pomysłu na biznes na którym można zarobić bo sam na nim zarobi zamiast się nim z Tobą podzielić, jedynie jaki biznes ktoś Ci podsunie to taki na którym możesz dorobić lub zarabiać hobbystycznie. Chcesz pomysł na biznes ? Zajmij się profesjonalnym uploadem plików i filmów - jeśli będziesz to dobrze robić i linkować do swoich plików na wielu warezach to można całkiem nieźle na tym zarobić (zarobki sięgające nawet 500-1000 USD miesięcznie).
17.11.2011, 22:21
Aisha a wiesz cokolwiek o Franczyzie osobistej i MLMach ?? Jeśli tak to musielibyśmy sie spotkać w Realu pokazałbym ci pewien sposób na zarobienie szybkich pieniędzy ale "TYLKO" z wykorzystaniem Internetu sprowadzającym obsługę internetu jedynie do zamawiania produktów
![]() ![]() Całość działa według pewnego "Wzorca Sukcesu" który wygląda następująco: 1. Marzenie - obraz w Twojej wyobraźni Marzenie - jak sobie wyobrażasz swój sukces ? Cel - w jakim terminie przewidujesz osiągnąć swoje marzenia ? Plan - w jaki sposób powinieneś to budować ? (Zasady i praktyczne zastosowania) Wysiłek - jakie działania będziesz musiał podjąć ? (kalendarz) 2. Zaangażowanie - przesądza o rezultatach Słuchaj - liczba kaset audio, których słuchasz i promujesz innym Czytaj - liczba książek, które czytasz i promujesz innym Uczestnicz - liczba seminariów w których uczestniczysz wraz z grupą Używaj - własnych produktów, promuj je i zostań swoim najlepszym klientem Aktywność - zostań go-getterem pokazując 15 planów miesięcznie 3. Lista - spisz ją i uzupełniaj Rodzina i przyjaciele - znasz ich dobrze Współpracownicy - znasz ich w związku z pracą i działalnością społeczna Znajomi - osoby z sąsiedztwa, szkoły, znałeś ich dawno i rzadko widujesz "Ciepłe kontakty" - osoby przedstawione lub polecone Tobie przez innych "Zimne kontakty" - uczysz się poznawać nowych przyjaciół Aktywność - wpisz co 10 dni na listę przynajmniej 20 nowych ludzi 4. Kontakt - w celu umówienia spotkania Nawiąż rozmowę - spytaj o rodzinę, prace zawodową, czas wolny i pieniądze (FORM) Wybierz sposób podejścia - przygotuj parę scenariuszy, stosując sprawdzone zwroty i słowa Wybierz odpowiednie narzędzie - materiały i ad-packi (cd-romy) polecane przez rekomendującego Wybierz termin spotkania - ustal dzień i godzinę tak aby mogli być oboje małżonkowie Ustal miejsce spotkania - zaproponuj spokojne miejsce gdzie nic nie będzie rozpraszało ich uwagi Potwierdzenie - przed spotkaniem przypomnij że jesteście umówieni 5. Pokaż plan i rozpocznij proces Zidentyfikuj ich marzenia - odkryj, czego pragną i powiąż to z biznesem (pokaż rozwiązanie) Wybierz narzędzia - papier, tablica lub multimedia Nawiąż dobry kontakt - stwórz miłą atmosferę Uzyskaj coś - zrób z nimi listę prospektów Zaproponuj wybór opcji - klient czy stały klient + (pomóż wypełnić aplikację) Produkty - przeprowadź pokaz lub umów się na jego termin Pamiętaj ! - umów kolejne spotkanie (kontynuuj rozpoczęty proces) Zostaw im materiały systemowe (kaseta, broszura lub folder) 6. Follow up - pomóż im wystartować Zbuduj przyjaźń - właściwe relacje ułatwią zapromowanie poziomu platynowego Odpowiedz im na pytania - używając metody: Czujesz, Czułem i Odkryłem Koniecznie ! - spisz z nimi listę nazwisk Ustal z nimi ich status - wypełnijcie aplikację Produkty - pokaż im wybrane grupy produktowe lub zaproś do siebie na pokaz Przedstaw im Program Edukacyjny - SYSTEM 7. Kontroluj postępy - ustal strategię dla uzyskania optymalnych rezultatów Każdego wieczora sprawdzaj i uzupełniaj tablicę priorytetów Kontroluj swoje postępy wraz ze swoim mentorem Ustal strategię poziomu obrotów osobistych - 100 PV lub 200 PV oraz sposób realizacji Doskonal swoje umiejętności - czytaj, słuchaj, pytaj (bądź zawsze tam gdzie są liderzy) 8. Powielaj Wzorzec - Ucz się, Stosuj i Nauczaj innych = Duplikacja Ucz się - zostań dobrym studentem Stosuj i powielaj pętlę działań (pkt.3+4+5+6) Nauczaj - stosuj w praktyce i ucz innych Wzorca Sukcesu Powielaj i promuj sprawdzone zasady i praktyczne zastosowania 8 krokowego wzorca sukcesu Czy rozumiesz, w jakim systemie jesteś? Czy rozumiesz, kim są Twoi nauczyciele? Czy masz na tyle inteligencji finansowej, żeby zrozumieć, że podręczniki, z jakich się uczysz, to książki napisane przez praktyków, ludzi, którzy sami osiągnęli sukces? Że kasety, spotkania i seminaria, to wiedza płynąca od ludzi z tytułami naukowymi Rubin, Szmaragd, Diament, Korona Ambasadorska, uzyskanymi nie, za teorię, jaką potrafili przyswoić, ani łapówkę, jaką potrafili dać. Trzy wyznaczniki kwalifikacyjne: Pracując w biznesie wkładasz swój czas, wysiłek i pieniądze. Dlatego ucz się pracować efektywnie. Pracuj z tymi, którzy naprawdę zasługują na to. Po czym ich poznać? 1. Kasety - pracuj tylko z tymi, którzy regularnie słuchają kaset. Kasety dają informację płynącą od ludzi sukcesu. Informacja staje się wiedzą budującą postawę i poczucie własnej wartości. Zaufanie do siebie pobudza do działania, działanie kreuje nawyki, a właściwe nawyki to sekret sukcesu. 2. Seminaria - pracuj tylko z tymi, którzy są na wszystkich seminariach. Seminaria budują wiarę i dają pełniejsze zrozumienie nurtów biznesu. Właściwa promocja seminariów to najmocniejsza siła budująca dynamikę Twojego biznesu. 3. Pokazywanie planów - pracuj tylko z tymi, którzy sami pokazują plany. Oczywiście na początku nikt sam nie potrafi planu pokazać, dlatego poświęć trochę czasu nowym osobom, by ich tego nauczyć. Proces budowania biznesu rozpoczyna się w momencie, gdy osoba samodzielnie zaczyna pokazywać plany. Sprawdzona zasada mówi: "Ten, kto pokazuje najwięcej planów - zwycięża". Trzy zasady budowania biznesu: Budując biznes musimy rozumieć, że jest to inwestycja długoterminowa. Dlatego kluczem do sukcesu jest właściwa organizacja pracy i koncentracja. 1. Odpowiednia szerokość - min. 9 (plan 9+6+3) na początek, później 15-20 osób Zbuduj na tyle szeroki biznes, żebyś mógł wybrać minimum trzy aktywne nogi. 2. Odpowiednia głębokość - najlepiej 20 poziomów (w trzech głównych nogach) Musisz mieć przynajmniej jedną nogę na 20 poziomów głębokości. Musi to być noga, którą aktywnie budujesz. Jeśli nie masz takiej nogi, to to, czego uczysz nie jest potwierdzone przykładem. A więc jak najszybciej zbuduj taką nogę. 3. Pięciu liderów w każdej z trzech nóg (właściwe relacje) Znajdź minimum pięciu kluczowych ludzi w każdej odnodze. To znaczy takich, którzy w stu procentach stosują system. Do zrealizowania Twoich planów będą potrzebne pewne niezbędne narzędzia takie jak: # "Uniwersytet Sukcesu" Podstawy:101 - przyśpieszony program nauczania na 6 kasetach audio # "Follow Through - Jak uzyskać tak " - program nauczania na 6 kasetach audio # "Pięć stopni do lepszego sponsorowania" - Casey Combden, kaseta video # "IBO Focus Board" - tablica skupienia # Zasady Biznesu" Podręcznik dla Tych, którzy chcą budować biznes szybko - Witold Wójtowicz # tablica i stojak - do prezentacji planu marketingowego # książki systemowe i kasety miesiąca - abonament 2 lub 4 kaset z InterNET # ad-packi (kontaktówki) - cd-romy, kasety, foldery # bilety na seminaria (na każde seminarium zaproś min. 4 nowe osoby) # "Spotkania otwarte" - uczestnicz regularnie i zapraszaj innych # numer telefonu do Twojego aktywnego sponsora i częsty kontakt z up-line # "Biuletyn informacyjny" - podaj adres email Twojemu up-line
18.11.2011, 02:41
HAHAHAHAHAHA zaraz padnę, kolejny poradnik jak nic nie robiąc zostać milionerem
![]() ![]() Ten sposób jest tak stary jak świat, już x lat temu na maila przychodziły mi takie propozycje osiągnięcia "wielkiego sukcesu". Ściema jakich mało a w dodatku to zwykła piramida tylko troszkę inaczej nazwana.
21.11.2011, 00:13
Tutaj powinniśmy postawić sobie kilka innych pytań a mianowicie:
Szczerze wątpię żeby ktoś na tacy dał Ci pomysł na biznes a tym bardziej na biznes typu "nic nie robię, nic nie zainwestuje a zarobie". Tego typu porady jak to przytoczył nam kolega to pic na wodę. Żeby zarobić coś w internecie jesteśmy skazani na dużo pracy i mało zarobków na początku. Ja na twoim miejscu zabrałbym się poważnie za Programy Partnerskie dlaczego? - Ponieważ to będzie twój pierwszy przychód, gdy już zaczniesz na nim zarabiać pieniądze te możesz zainwestować w swój autorski projekt. Oczywiście na początku nie jest łatwo ale powoli małymi krokami dążysz do celu. Jeśli myślisz poważnie o zarabianiu przez internet musisz być gotowa na masę pracy która może się nie szybko zwrócić. Dlaczego się wypowiadam? Ponieważ sam prowadzę sprzedaż wysyłkową za pośrednictwem pewnego serwisu aukcyjnego, zapisany jestem w kilkunastu dużych programach partnerskich oraz prowadzę płatny upload plików. Jeśli wszystko zgrasz możesz z tego nawet żyć lecz podkreślam na początku nie jest tak kolorowo. Powracając do tematu, pomysłu nikt Ci nie podrzuci a już na pewno na swoją działalność ponieważ musiałby być skończonym idiotą. Ja założył bym raczej wątek z poradami użytkowników którzy coś osiągnęli w celu pomocy.
sensity - Tobie już podziękuję za dyskusję. Chyba za młody jesteś skoro kopiujesz na żywca z innych stron.
Jeżeli kupujesz to co piszesz to nie wiem czy byłbyś w stanie zarobić kilka złotych na miesiąc. tonyviroos napisał(a):HAHAHAHAHAHA zaraz padnę, kolejny poradnik jak nic nie robiąc zostać milioneremTy mnie chyba prześladujesz co? Niedługo będziesz mi się śnił jak tak dalej pójdzie. B0hazard napisał(a):Szczerze wątpię żeby ktoś na tacy dał Ci pomysł na biznes a tym bardziej na biznes typu "nic nie robię, nic nie zainwestuje a zarobie".A czy ja gdzieś napisałam, że chcę zarabiać nic nie inwestując? B0hazard napisał(a):Tego typu porady jak to przytoczył nam kolega to pic na wodę.Tak wiem, jestem już daleko ponad takimi pomysłami. B0hazard napisał(a):Ja na twoim miejscu zabrałbym się poważnie za Programy PartnerskieNie będę rozwijała komuś interesu. Programy partnerskie mam już za sobą i nie zadowalają mnie takie efekty. Nie będę poświęcała czasu na rozwój innego interesu niż mój. Musisz to zrozumieć B0hazard. Programy partnerskie nie są po to, aby Cię uszczęśliwić, tylko to narzędzie do rozwijania interesu i tak należy na to patrzeć. Nie jak na źródło dochodu, tylko jak na narzędzie wspierające rozwój interesu. B0hazard napisał(a):Jeśli myślisz poważnie o zarabianiu przez internet musisz być gotowa na masę pracyJestem przygotowana - nie boję się inwestycji oraz pracy. B0hazard napisał(a):możesz zainwestować w swój autorski projektMam około 2000zł na rozpoczęcie. Niewiele, ale są tacy co zaczynali od zera mimo wszelkich przeciwności i osiągnęli sukces. Na początku zastanawiałam się nad takim portalem jak demotywatory czy wiocha. Zauważyłam, że jest tego coraz więcej i niemal każdy taki portal cieszy się powodzeniem i dużym zainteresowaniem. Właściciele tych stron zarabiają na reklamie i to jest jakaś forma, która by mnie zadowalała (pewnie każdego z nas). Oczywiście nie mówię tu o reklamie typu adwords bo to kolejna forma nakręcania pieniędzy dla google. Chodzi mi o czysty zysk z reklam bez pośredników jak np adteily itp. Nie mówię, że chcę to robić sama. Współpraca również wchodzi w grę.
|