Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Porąbani - czarna komedia.
[Obrazek: porabani.jpg]

Tucker i Dale, dwaj prawdziwi „pełnokrwiści” wieśniacy, wyruszają na wymarzone wspólne wakacje. To będzie wypoczynek na bogato: luksusowy domek, wędkowanie, a także wprowadzanie do organizmu odpowiednich ilości piwa. Co prawda „wypasiony” domek to stara zdewastowana rudera w leśnej głuszy, ale przyjaciele są tak szczęśliwi, że zdają się tego nie zauważać. I wszystko byłoby cudownie, gdyby los nie postawił na ich drodze grupy szpanerskiej młodzieży z miasta. Przypadek zrządza, że nasi dwaj duzi panowie o małych rozumkach zostają uznani przez młodych ludzi za zwyrodniałych seryjnych morderców, którzy, uzbrojeni w piły łańcuchowe, czyhają na życie kolejnych ofiar. Wakacje Tuckera i Dale’a zaczynają przypominać krwawe i absurdalne łowy.

Przypadkiem trafiłem na okładkę na internecie. Porąbani, oho coś dla mnie :D
Film mi się podobał, trochę się pośmiałem, na nudne popołudnie - idealne.

Ocena na Filmweb: 7,1 na ponad 6500 głosów.

[Obrazek: przechwytywfanie.th.png] [Obrazek: przechwytywanvie.th.png] [Obrazek: przechwytywaniecx.th.png] [Obrazek: 1769591.th.jpg]

Polecam !
  Odpowiedz
Seria niefortunnych zdarzeń przez cały film.. Przypomina trochę 'głupi i głupszy' :)
Oczywiście jak zawsze wspaniałe tłumaczenie tytułu (oryginał: Tucker and Dale vs Evil).
A tym co podobał się polecam również produkcję Kołysanka.
  Odpowiedz
Oglądałem, najlepsza scena z rębakiem. Czarny humor na 102.Brawo
Polecam!
  Odpowiedz
Sądząc po opisie, screenach i opinii innych userów zaryzykuję i zobaczę ten film :).
Uwielbiam czarne komedie, zobaczymy czy ten film sprosta wysoko postawionej przeze mnie poprzeczce.

opinia o filmie pojawi się jako Re-edit posta i ukaże się po seansie.

Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Film jest po prostu super, świetny na nudne deszczowe popołudnie ;p
[Obrazek: 3aa6a412f2f8c5f15ec9f5f23f4da4ac.png]
The strength is in the warrior, not in the weapon
  Odpowiedz
Ja znam bardziej porąbany film: Opona Zobaczcie sobie na necie zajawki. ;)
  Odpowiedz
Boże..co za film straszny :(
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz