Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Poradnik: Dlaczego zostałem zablokowany?
Dlaczego zostałem zablokowany w Chomikowych Rozmowach? - temat rzeka.
Ile ludzi tyle powodów. Zajmę się tutaj najważniejszymi aspektami bez owijania w bawełne.

Najczęstsze powody blokowania:
  • Wysyłanie reklam na skrzynkę pocztową chomika
  • Dodawanie kilku wpisów pod rząd
  • Pisanie dużą i rażącą czcionką
  • Ogromne reklamy
  • Treści erotyczne we wpisach (obrazki itp) uwaga na dzieci
  • Nachalność z reklamami
  • Reklama w stylu "zarabiaj w sieci"
  • Pisanie przekleństw i innych wulgaryzmów
  • Zbyt duża grafika
  • Ogólnie kiepsko przemyślana kolorystyka i wygląd wpisu (estetyka)
  • W wielu przypadkach możesz zostać zablokowany za wpis reklamujący cokolwiek. Ale wtedy właściciel danego chomika umieszcza stosowną informację na swoim chomiku.
Jak przeżyć w chomikowych rozmowach?
Zwróć uwagę na następujące rzeczy tworząc wpis w chomikowe rozmowy:
  • Zapoznaj się z zasadami netykiety
  • Pisz poprawną polszczyzną i zgodnie z zasadami ortografii
  • Wiele osób umieszcza na swoim chomiku stosowne informacje dotyczące czego sobie nie życzą w chomikowych rozmowach (shoutbox). Przykład: adam-as Rocznica_Slubu
  • Pisz krótkie teksty
  • Nie pisz SAMYMI DUZYMI LITERAMI

Odpowiedz
gdzieś już to czytałem ...
  Odpowiedz
Witam.
Jak ktoś blokuje w chomikowych rozmowach to jakbyś sobie punkty kasował,
bo jak ja zobaczę, że jestem zablokowany to stamtąd nie ściągam i wiele ludzi tak robi.
Jak nie chcesz reklam to zablokuj chomikowe rozmowy.

Dużo ludzi blokuje a później plączą, że punktów nie mają i żebrają, jestem nowy daj punkty.

Ja nikogo nie blokuje, bo po co? co mi to da? nic!

Zanim zablokujesz to pomyśl. Ja codziennie mam 50 000 - 70 000 punktów.
Niewiele, ale mi starcza.
  Odpowiedz
Sam osobiście nie blokuję, a kilkakrotnie zostałem zablokowany. Nie u tego, to u innego zostawię reklamę. Każdy ma prawo wyboru do robienia na swoim profilu rzeczy które mu odpowiadają. Nie rozumiem tylko użytkowników którzy "hasłują" cały profil.
  Odpowiedz
Może potrzebują mieć swoje profile do celu: "tylko dla siebie i swoich znajomych" - tak bywa, przekazują sobie np. zdjęcia, filmy itd.
Obcy nie mają wstępu ;)

Teoria spiskowa: ( nie dotyczy wypowiedzi powyższych ;) )

Być może przechowują tam pliki związane z z ... .
  Odpowiedz