Gdy nie usuwamy na bieżąco chomikowych wiadomości gromadzą się one tworząc kolejne strony chomikowego spamu.
Dziś postanowiłem skasować swoje wiadomości, wcześniej jednak sprawdziłem ile ich mam... Po chwili przełączania stron doszedłem do ostatniej - 107.
Jak wiadomo na jednej stronie mieści się 10 wiadomości, więc łatwo policzyć, że miałem ich około 1070.
Tylko prawdziwy wariat kasował by te wiadomości ręcznie, jednocześnie się przy tym bardzo męcząc.
Przedstawię Wam Moją metodę kasowania tak dużej ilości wiadomości w chomikowych rozmowach.
1. Będzie nam potrzebny program EasyClicker Pro 1.3v.
Do działania programu niezbędny jest .NET Framework 3.5.
2. Po pobraniu i zainstalowaniu programu należy go uruchomić i wybrać zakładkę Mysz.
3. Następnie należy ustawić lewy przycisk myszy oraz zaznaczyć Klikaj tam gdzie kursor.
4. Wybierz częstotliwość klikania lewego przycisku myszy. Proponuję 1-2 sekund by strona zdążyła się "odświeżyć".
5. Program generalnie mamy skonfigurowany, zminimalizuj go.
6. Uruchom swojego chomika i zjedz do chomikowych rozmów.
Pokaż wpisy zmień na Wszystkie oraz przejdź najlepiej do 2-3 strony by nie kasować ostatnich wpisów.
7. Najedz myszką na usuń w pierwszym wpisie od góry.
8. Kliknij Insert na klawiaturze by zacząć kasować wiadomości.
Zostaw komputer w spokoju, napij się drinka i wróć za 20min do czystych chomikowych rozmów.
Aby zatrzymać klikanie użyj klawisza Delete.
+ Szybkość
+ Możliwość pozostawienia komputera samemu sobie
+ Łatwość wykonania
- Nie można przesunąć myszki z "Usuń"