Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Poradnik: Jak czyścić chomikowe rozmowy bez wysiłku?
Jak szybko i bezboleśnie skasować masę wiadomości w chomikowych rozmowach?

Gdy nie usuwamy na bieżąco chomikowych wiadomości gromadzą się one tworząc kolejne strony chomikowego spamu.

Dziś postanowiłem skasować swoje wiadomości, wcześniej jednak sprawdziłem ile ich mam... Po chwili przełączania stron doszedłem do ostatniej - 107.

Jak wiadomo na jednej stronie mieści się 10 wiadomości, więc łatwo policzyć, że miałem ich około 1070.

Tylko prawdziwy wariat kasował by te wiadomości ręcznie, jednocześnie się przy tym bardzo męcząc.

Przedstawię Wam Moją metodę kasowania tak dużej ilości wiadomości w chomikowych rozmowach.

1. Będzie nam potrzebny program EasyClicker Pro 1.3v.
Do działania programu niezbędny jest .NET Framework 3.5.

2. Po pobraniu i zainstalowaniu programu należy go uruchomić i wybrać zakładkę Mysz.
[Obrazek: mysz.png]

3. Następnie należy ustawić lewy przycisk myszy oraz zaznaczyć Klikaj tam gdzie kursor.
[Obrazek: lewyprzycisk.png]

4. Wybierz częstotliwość klikania lewego przycisku myszy. Proponuję 1-2 sekund by strona zdążyła się "odświeżyć".
[Obrazek: sekundy.png]

5. Program generalnie mamy skonfigurowany, zminimalizuj go.

6. Uruchom swojego chomika i zjedz do chomikowych rozmów.
Pokaż wpisy zmień na Wszystkie oraz przejdź najlepiej do 2-3 strony by nie kasować ostatnich wpisów.

[Obrazek: strony.png]

7. Najedz myszką na usuń w pierwszym wpisie od góry.
[Obrazek: usun.png]

8. Kliknij Insert na klawiaturze by zacząć kasować wiadomości.
Zostaw komputer w spokoju, napij się drinka i wróć za 20min do czystych chomikowych rozmów.
Aby zatrzymać klikanie użyj klawisza Delete.

+ Szybkość
+ Możliwość pozostawienia komputera samemu sobie
+ Łatwość wykonania

- Nie można przesunąć myszki z "Usuń"
  Odpowiedz
dobre i napewno z tego skorzystam :) własnie takiego czegoś szukałem
  Odpowiedz
Też sprawdziłem przydatność tego programu i mogę powiedzieć, że opisany program można wykorzystać w inne sposoby. Pokuszę się kiedyś o tym napisać.

Kruchy pozwól, że Cię poprawię.
Można ruszyć myszką niczego się nie obawiając

Wystarczy zmodyfikować kroki w trzecim punkcie Twojego poradnika.

[Obrazek: wyznacz.png]

1. Odznacz opcję: Klikaj tam gdzie kursor
  2. Kliknij w button: Wyznacz
  3. Teraz przenieś kursor w odpowiednie miejsce i kliknij lewym myszki
  4. Wybór zatwierdź klawiszem HOME
  Odpowiedz
Baron bardzo dobra uwaga. Używałem dawniej tego programu do innych celów i zawsze zostawiałem myszkę w danym miejscu. Nie wiem czy miałem starszą wersję czy po prostu nie zauważyłem tej opcji.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Ta opcja była zawsze. Też można jej używać. Jak kto woli.
Dzięki baron za "dodatek" ;)
  Odpowiedz
Kruchy, jaki masz Windows?
Ja mam 7 i czy instnieje możliwosć usuwania w podobny sposób na tym systemie.
Ja pobrałem ten program ,ale na windows 7 jest niezgodność nawet jak wyiorę Windows XP SP3
A co się stanie gdy nie bede usuwał wogóle wiadomośći????
  Odpowiedz
(14.02.2011, 10:30)danielo117o napisał(a): Ja mam 7 i czy instnieje możliwosć usuwania w podobny sposób na tym systemie.
Ja pobrałem ten program ,ale na windows 7 jest niezgodność nawet jak wybiorę Windows XP SP3

Spróbuj zaznaczyć jeszcze opcję uruchamiaj jako administrator, w tym samym menu gdy uruchamiasz go w trybie zgodności z winXP. I pamiętaj, że musisz mieć zainstalowany NET Framework 3.5.

(14.02.2011, 10:30)danielo117o napisał(a): A co się stanie gdy nie bede usuwał wogóle wiadomośći????
Nic się nie stanie.
  Odpowiedz
Nic się nie stanie, jeśli ktoś lubi mieć porządek to raz na jakiś czas może usunąć wiadomości, a ja Wam podpowiedziałem jak robić to łatwiej.
Zazwyczaj przychodzi taki dzień kiedy wpadamy na to by wyczyścić nasz spam, kasowanie ponad 100 stron ręcznie nie miałoby sensu.
  Odpowiedz
Próbowałem tak jak mówisz baron, ale jak mialem xp to nigdy nie mialem problemów z żadnymi programami póki nie przerzuciłem się na 7;/
Ja tam nie widzę błedów
  Odpowiedz
Własnie sprawdziłem:)
wreszcie spokój:)
  Odpowiedz