Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Poradnik: Jak szybko się reklamować w chomikowych rozmowach?
Jak szybko się reklamować w chomikowych rozmowach na chomikuj.pl ?

Metod może być tyle ile chomików ;)
Przedstawię Wam Moją metodę reklamowania się w chomikowych rozmowach.

1. Potrzebujemy do tego przeglądarkę internetową Opera.
Najlepiej pobrać ją z oficjalnej strony - http://www.opera.com/download/
[Obrazek: operadownload.png]

2. Po zainstalowaniu wchodzimy na stronę główną chomika oraz swojego chomika.
Dajemy stroną się załadować. Ta czynność jest potrzebna by pobrać potrzebne nam obrazki strony.

3. W tej chwili kopiujemy kod swojej reklamy do schowka - Ctrl+c.

4. Wchodzimy ponownie na stronę główną chomikuj.pl

5. Teraz skorzystamy z funkcji opery mianowicie przestawimy wyświetlanie wszystkich obrazków na wyświetlanie tylko tych pobranych.
W tym celu klikamy nad zegarem w małą strzałkę - [Obrazek: strzalkae.png]

Następnie przestaw "Wyświetlaj obrazki" na "Pobrane obrazki":
[Obrazek: obrazki1.png] ===> [Obrazek: obrazki2.png]

6.
Skorzystamy teraz z pomocnego boxa na stronie głównej chomika, mianowicie Ostatnio widziani właściciele.
Wyświetlają się tam chomiki, które są bądź były niedawno online.
Uwaga: Avatary nie będą się pokazywać, to nie błąd. Celowo je wcześniej wyłączyliśmy.
Teraz szybko klikamy kółkiem od myszki na każdego chomika w tym boxie, po czym czekamy na około 2 przeładowania i powtarzamy czynność.
Robimy tak do chwili gdy uzyskamy satysfakcjonującą nas liczbę profili na chwilę obecną oraz by przeglądarka nie ześfirowała ;) Polecam około 30-40 kart.
[Obrazek: kartyv.png]
Zaczekaj też na pojawienie się wszystkich niebieskich kuleczek, symbolizujących załadowanie strony.

7. Zamknij pierwszą kartę, czyli stronę główną chomika.
Teraz przejdź do ostatniej karty, kliknij na klawiaturze "End", przejdź do przedostatniej karty i ponownie kliknij "End", rób tak aż dojdziesz do pierwszej karty.
Kliknięcie "End" powoduje przejście na sam dół strony, czyli prosto do chomikowych rozmów.
[Obrazek: goraf.png] + End ===> [Obrazek: dola.png]

8. Zbliżyliśmy się do sedna. Teraz po prostu przechodź po kolei między kartami i wklejaj reklamy do chomikowych rozmów.
Karty możesz zamykać na bieżąco albo na końcu kliknąć na którąś PPM i wybrać Zamknij wszystkie.

9. Gdy "przelecisz" wszystkie chomiki, wróć do punktu 6. i powtarzaj czynność (czyli reklamuj się) ile chcesz.

Jest to taka moja mała metoda na przyśpieszenie reklamowania.
W innych przeglądarkach jest również możliwość wyłączenia obrazów, lecz u mnie najszybciej strony ładują się na Operze, dlatego to właśnie ją polecam.

Zalety i Wady.

+ Szybko
+ Łatwo
+ Praktycznie

- Przy szybkim reklamowaniu nie czytamy opisów, co może skończyć się blokiem u osób, które nie życzą sobie reklamowania.
- Potrzebna jest myszka z kółkiem na środku, teraz tak ciężko o taką :D

Comments & rate :)

By KruchyFix
  Odpowiedz
jak każdy trik i ten jest ciekawy ja jednak wolę zrobić to wolniej na mojej Google Chrome :)

To co ułatwia mi reklamowanie to możliwość otwierania wielu stron na raz- cała reszta to drobiazg
  Odpowiedz
Ja wolę Firefox'a :D

/Zapoznaj się z informacja zamieszczoną kilka postów niżej oraz popraw posta.
KruchyFix.
  Odpowiedz
Bardzo ciekawy poradnik. Wspominałeś mi już o tym kiedyś, ale nie przetestowałem:) Ja reklamuję się na przeglądarce, której na co dzień używam czyli Mozilli. Czas wypróbować Twoją metodę i zobaczyć czy naprawdę jest tak szybka jak mówisz:D
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Panowie i Panie... przypominam, że jest to wątek o metodzie reklamowania a NIE o ulubionej przeglądarce !
  Odpowiedz
Bardzo dobry sposób na reklame sam z niego korzystam. I nie mam żadnych zastrzeżeń.
  Odpowiedz
Jak sama nazwa wskazuje są to chomikowe rozmowy a nie słup ogłoszeniowy. Nie będę ukrywał, że wszelakiej maści reklamy mnie dobijają. Nie ma to jak ktoś daje free a hasło na top liście. Porażka :/ Można się w inny sposób zareklamować wklejając jakiś ładny obrazek, ale po co skoro można walnąć napis x48 wielkość liter. Żenada
  Odpowiedz
Oj jacolok - tu wydaje mi się że nie masz odpowiedniej wiedzy.
Jak ktoś podaje hasło na topliście - to tylko w jednym celu:
aby zyskać kliknięcie, tym samym punkt wejścia, który podnosi jego pozycję
w górę. Im wyżej dany chomik się znajduje, tym więcej WEJŚĆ będzie miał
z toplisty. A dalej to już korzyści są chyba każdemu znane.

Toplisty zazwyczaj mają bardzo dużo wejść więc zawsze dużo ludzi ją ogląda.
To przekłada się na wejścia do chomikowych profili.

Dlatego hasła podawane są na toplistach - dla zwiększenia własnej odwiedzalności.
  Odpowiedz
popieram adama a jacolok - cóż - ma prawo wypowiedzieć własne zdanie, co też uczynił (proszę - bez obrażania się) ... :)
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Bardzo dobry sposób, sam go używam tylko że na firefoxie, narzędzia -> opcje -> treść -> odznaczamy pobieranie obrazków -> ok
<p>Topowe giełdy kryptowalut na: www.rankingkrypto.pl<br></p>
  Odpowiedz